Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Πορτογαλία - Νίκησε 1-0 τη Γαλλία μέσα στο Παρίσι [βίντεο] - iefimerida.gr

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Πορτογαλία - Νίκησε 1-0 τη Γαλλία μέσα στο Παρίσι [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Πορτογαλία επικράτησε 1-0 της Γαλλίας στην παράταση του τελικού του EURO και αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2016.

Χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο λόγω τραυματισμού από το 25ο λεπτό και σε θέση άμυνας στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, η Πορτογαλία έφτασε σε ένα θαύμα. Κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Πρωτάθλημα Ευρώπης, νικώντας τη διοργανώτρια μέσα στο Παρίσι. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος ξεπέρασαν τα όριά τους και έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης!

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Γαλλία να μπαίνει λυσσασμένα στον αγωνιστικό χώρο και την Πορτογαλία να τα έχει χαμένα. Στο 3ο λεπτό, ο Παγιέ έπεσε πολύ δυνατά πάνω στο αριστερό γόνατο του Ρονάλντο, τραυματισμός, ο οποίος έμελλε να αποδειχθεί σοβαρός αφού ο Πορτογάλος σταρ δεν κατάφερε να συνεχίσει το ματς, παρά τις απέλπιδες προσπάθειές του.

Αποχώρησε κάτω από ένα συγκινητικό standing ovation στο 25ο λεπτό ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή, οι Γάλλοι είχαν ήδη χάσει δύο καλές ευκαιρίες. Αν και η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον Νάνι στο 4', ήταν Γκριεζμάν που απείλησε δύο φορές.

Στο 7ο λεπτό σούταρε από πλάγια θέση άουτ και τρία λεπτά μετά, προσπάθησε με κεφαλιά να «κρεμάσει» τον Ρουί Πατρίσιο, ο οποίος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ!

Η Πορτογαλία συνέχισε να δείχνει επηρεασμένη αν και κατάφερε να περιορίσει τους χώρους στους Γάλλους, οι οποίοι είχαν μια ακόμη καλή στιγμή στο 34΄με ωραία ενέργεια του Σισοκό.

Στο 2ο ημίχρονο, η Πορτογαλία φάνηκε να μπαίνει πιο ορεξάτη όμως γρήγορα η Γαλλία πήρε και πάλι τα ηνία του αγώνα. Στο 58ο λεπτό ο Γκριεζμάν από πλάγια θέση σούταρε όμως ο Πατρίσιο μπλόκαρε την μπάλα και οκτώ λεπτά μετά, ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης από πλεονεκτική θέση, έστειλε την μπάλα άουτ με καρφωτή κεφαλιά.

Οι Γάλλοι ήταν διαρκώς στην επίθεση, ο Ζιρού στο 75΄με διαγώνιο πλασέ δεν κατάφερε να νικήσει τον Πορτογάλο τερματοφύλακα ενώ πέντε λεπτά μετά ο Νάνι με σέντρα-σουτ απείλησε τον Γιορίς, ο οποίος στην εξέλιξη της φάσης μπλόκαρε και το ανάποδο ψαλίδι του Κουαρέσμα.

Το τελευταίο δεκάλεπτο έκρυβε αρκετές συγκινήσεις. Στο 84΄ένα δυνατό σουτ του Σισοκό, ανάγκασε τον Ρουί Πατρίσιο σε μια ακόμη εξαιρετική επέμβαση ενώ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ζινιάκ με ωραία ενέργεια απέφυγε τον Πέπε όμως το πλασέ του έστειλε την μπάλα στο δοκάρι των Πορτογάλων.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και η Πορτογαλία είχε τη μοναδική καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου με τον Γιορίς να απομακρύνει την κεφαλιά του Εντερ.

Στο 108' η Πορτογαλία έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ο Γκερέιρο εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Γιορίς!

Τελικά, ένα λεπτό μετά και συγκεκριμένα στην επόμενη επίθεση, η Πορτογαλία βρήκε δίχτυα. Ο Εντερ έγινε κάτοχος της μπάλας, έβαλε στην πλάτη του τον Κοσιελνί και με έναν δεξί κεραυνό έστειλε την μπάλα χαμηλά στη γωνία του Γιορίς, ο οποίος δεν κατάφερε να αντιδράσει.

Το 1-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς, «πάγωσε» τους Γάλλους, οι οποίοι αν και είχαν στη διάθεσή τους 10 λεπτά για να βρουν το γκολ της ισοφάρισης δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, με την Πορτογαλία να κρατά μέχρι το τέλος το προβάδισμα και να αναδεικνύεται σε Πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2016.

Συνθέσεις
Πορτογαλία: Ρουί Πατρίσιο – Σέντρικ, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο – Καρβάλιο, Ζοάο Μάριο, Σάντσες (Εντερ 78'), Σίλβα – Νάνι, Ρονάλντο (Κουαρέσμα 25')
Γαλλία: Γιορίς – Εβρά, Κοσιελνί, Ουμτιτί, Σανιά – Πογκμπά, Ματουιντί – Παγιέ (Κομάν 58'), Γκριεζμάν, Σισοκό (Μαρσιάλ 110') – Ζιρού (Ζινιάκ 78')

Δείτε ΕΔΩ το Live του μεγάλου τελικού

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euro 2016 πορτογαλία Γαλλία τελικός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ