Η απάντηση Θεοχάρη στο «Ποτάμι»: Γιατί δεν επιστρέφω την έδρα - iefimerida.gr

Η απάντηση Θεοχάρη στο «Ποτάμι»: Γιατί δεν επιστρέφω την έδρα

Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πόλεμος ξέσπασε μεταξύ Ποταμιού και Χάρη Θεοχάρη για την έδρα του ανεξαρτητοποιηθέντος βουλευτή.

Αρχικά το Ποτάμι μίλησε για «κλεμμένη έδρα» εγκαλώντας τον βουλευτή γιατί δεν την παρέδοσε και προτίμησε να ανεξαρτητοποιηθεί.

Ο Χ. Θεοχάρης, επέλεξε σε πρώτη φάση να απαντήσει μέσω «κύκλων» του.

«Κατ' αρχάς ευχαριστούμε το Ποτάμι για τη διαφήμιση που μας κάνει μια μέρα πριν την εκδήλωση στο Ίδρυμα Κακογιάννης» σχολίαζαν σκωπτικά κύκλοι του ανεξάρτητου βουλευτή.

Υπενθύμιζαν ακόμη ότι «ο κ. Θεοχάρης όταν αποχώρησε, κατηγόρησε το Ποτάμι για διγλωσσία. Τι συνέβη στη Σεβαστουπόλεως; Στέρεψαν από φαντασία; Κατηγορούν τον Χάρη Θεοχάρη για αυτά που εκείνος πρώτος κατήγγειλε την ηγεσία του Ποταμιού;».

Αναρωτιούνται επίσης πώς ο επικεφαλής του Ποταμιού «είχε ως τον Φεβρουάριο του 2016 κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο έναν διπρόσωπο βουλευτή που δεν εξέφραζε την πολιτική του Κινήματος».

Όσον αφορά στην έδρα, οι κύκλοι Θεοχάρη έλεγαν: «Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου δεν συνέβη κάποια ανατροπή υπέρ του κ. Θεοχάρη. Τηρήθηκε απλώς η σειρά προτίμησης που είχαν δείξει οι ψηφοφόροι του Ιανουαρίου. Δεν άλλαξε εκλογική περιφέρεια μπροστά στο φόβο της μη εκλογής...». Και κατέληγαν με συστάσεις προς την Σεβαστουπόλεως: «Ψυχραιμία...και καλή τύχη!».

Λίγο αργότερα, ο Χάρης Θεοχάρης επανήλθε με νέα, προσωπική του δήλωση αυτή τη φορά.

«Για να ξεκαθαρίζουμε μια και καλή τα πράγματα: Η διγλωσσία του Ποταμιού προέρχεται από τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη ανάλογα με το τι τον συμφέρει κάθε στιγμή» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Ας μην ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους για τα εσωτερικά τους προβλήματα. Ας κοιτάξουν καλύτερα δίπλα τους».

Ο Χάρης Θεοχάρης παρέπεμψε μάλιστα σε δήλωση του ίδιου του Σταύρου Θεοδωράκη στις 5 Ιανουαρίου του 2015 όπου ο επικεφαλής του Ποταμιού ανακοινώνοντας τη συνεργασία με τη Δράση έλεγε μεταξύ άλλων:

Για το αν η έδρα είναι προσωπική ή όχι:
"Ο βουλευτής είναι βουλευτής. Εκλέγετ​ε (sic) και με βάση το Σύνταγμα, εκφράζει προσωπική άποψη για τα πράγματα. Αυτή η άποψη που διαχέεται τις τελευταίες ώρες και μάλιστα ως προοδευτική, ότι ο βουλευτής είναι όργανο του Θεοδωράκη ή του Τσίπρα ή του Σαμαρά και ψηφίζει αυτό που του λέει ο Τσίπρας ή ο Σαμαράς ή ο Θεο​δωράκης, είναι βαθιά αντιδημοκρατική. Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα η πολιτική συμφωνία. Μόνο σε λατινοαμερικανικά κοινοβούλια και Σοβιετικά κοινοβούλια η έδρα ανήκει στο κόμμα. Αυτή είναι η δική μας άποψη, που είναι και η άποψη της δημοκρατικής Ευρώπης".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χάρης Θεοχάρης το Ποτάμι απάντηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ