Συγκάλεσε άτυπο υπουργικό συμβούλιο πάλι ο Παπανδρέου - iefimerida.gr

Συγκάλεσε άτυπο υπουργικό συμβούλιο πάλι ο Παπανδρέου

papandreoy
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να οριστεί εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν οι περισσότεροι υπουργοί που μετείχαν – απρόθυμα είναι η αλήθεια – σε σύσκεψη υπό τον Γιώργο Παπανδρέου στη Βουλή ενόψει του προϋπολογισμού.
«Πρέπει να υπάρχει αντίποδας στον Γιάννη Μιχελάκη» είπαν αρκετοί από τους υπουργούς εκτιμώντας ότι υπάρχει επικοινωνιακό κενό τους πολλούς τελευταίους μήνες, μετά την κατάργηση του briefing από τον Ηλία Μόσιαλο.
Αίσθηση προκάλεσε επίσης ο πρόλογος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος επεσήμανε πως ο λόγος των στελεχών του Κινήματος τις ημέρες του προϋπολογισμού θα είναι ουσιαστικά ο «προεκλογικός λόγος του ΠΑΣΟΚ». Μια φράση που οδήγησε ορισμένους σε δεύτερες σκέψεις σχετικά με τις προθέσεις του για την ηγεσία του Κινήματος. Στη συζήτηση που ακολούθησε σε σχέση με την στάση που πρέπει να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ η κρατούσα άποψη ήταν ότι το Κίνημα πρέπει να δώσει στον κόσμο προοπτική αποφεύγοντας την ένταση.
Αρκετοί υπουργοί (Βενιζέλος, Σκανδαλίδης, Ρέππας) επεσήμαναν ότι η ΝΔ «ζει κατάσταση τράνζιτ» εννοώντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει την αίσθηση της μεταβατικότητας. «Έχει περιπέσει στο σύνδρομο να νιώθει συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση και αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση» είπε χαριτολογώντας ο Δ. Ρέππας.

Εκτιμήθηκε επίσης ότι επειδή η ΝΔ θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό «θέλει να δημιουργήσει κλίμα αντιπολίτευσης». «Εμείς πρέπει να υποστηρίξουμε την κυβέρνηση. Προτάσσουμε το μείζον, τα εθνικά σύνορα και όχι τα κομματικά χαρακώματα. Τα κόμματα είναι για την κυβέρνηση και όχι η κυβέρνηση για τα κόμματα».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι δεν ήταν λίγοι οι υπουργοί που εμφανίζονταν απρόθυμοι για τη νέα αυτή σύσκεψη υπό τον κ. Παπανδρέου, εκτιμώντας ότι πρόκειται για «ασκήσεις επί χάρτου για να δικαιολογήσουν τον ρόλο του Παπανδρέου ως επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ