Τέλος το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων για την Ελλάδα – Εχασε από την Κροατία - iefimerida.gr

Τέλος το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων για την Ελλάδα – Εχασε από την Κροατία

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ACTION IMAGES
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ πήγε στο Τορίνο με στόχο να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, αλλά η Κροατία της έβαλε... stop (66-61).

Η Ελλάδα με ένα κακό πρώτο και τέταρτο δεκάλεπτο, είδε τους Κροάτες να παίρνουν την πρόκριση για τον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά, ενώ είχε να αντιμετωπίσει και μια κάκιστη διαιτησία.

Η Εθνική βρέθηκε να χάνει μάλιστα στο πρώτο 10λεπτο μέχρι και με 24 πόντους, αλλά στο τρίτο το είχε γυρίσει και ήταν και μπροστά στο σκορ. Ομως στο 4ο δεκάλεπτο ήταν άστοχη και με πολλά λάθη και έτσι μοιραία ηττήθηκε. Η Ελλάδα έπαιξε ουσιαστικά μπάσκετ για περίπου 15’, κάτι που δεν ήταν αρκετό, ενώ προδόθηκε από την εμμονή της στο μακρινό σουτ (8/34 τρίποντα).

Πρώτος σκόρερ ο Περπέρογλου με 13, 9 είχε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αλλά με 3/14 σουτ και 6 λάθη, 9 ο Παπαπέτρου (3/10 σουτ), 8 ο Μπουρούσης (3/8 σουτ), δεν βοήθησε ο Καλάθης που φορτώθηκε νωρίς με φάουλ. Μπογκντάνοβιτς με 20 πόντους και Σάριτς με 16 ήταν αυτοί που μας «σκότωσαν».

Ετσι, μέτρησε ακόμη μια αποτυχία τα τελευταία χρόνια η Εθνική ομάδα μπάσκετ που... απέχει αρκετά από τις χρυσές εποχές του αθλήματος, παρότι έχει πλέον ηγέτη τον NBAer Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Τα δεκάλεπτα: 13-31, 34-44, 49-52, 61-66

ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Αθηναίου, Καλάθης 3, Μπουρούσης 8, Μάντζαρης 3, Αγραβάνης 7, Παπαπέτρου 9, Χαραλαμπόπουλος, Μπόγρης, Περπέρογλου 13, Αντετοκούνμπο Γ. 9, Κουφός 4, Αντετοκούνμπο Θ. 5

ΚΡΟΑΤΙΑ (Πέτροβιτς): Μπάμπιτς, Κρούσλιν, Στίπτσεβιτς, Σιμόν 11, Χεζόνια 6, Σάριτς 16, Ούκιτς 2, Πλάνινιτς 2, Μπιλάν 9, Σάκιτς, Αράποβιτς, Μπογκντάνοβιτς 20.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα Κροατία μπάσκετ προολυμπιακο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ