Αναγνωρίστηκε ο αστυνομικός που σκότωσε τον Αφροαμερικανό στη Μινεσότα - iefimerida.gr

Αναγνωρίστηκε ο αστυνομικός που σκότωσε τον Αφροαμερικανό στη Μινεσότα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αστυνομικός Τζερόνιμο Γιάνεζ από την αστυνομία της Μινεσότα, αναγνωρίστηκε ως ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον Φιλάντο Καστίλ, στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, σύμφωνα με ανακοινώσεις των υπηρεσιών που διεξάγουν έρευνες για την υπόθεση.

Ο Γιάνεζ μαζί με το συνάδελφό του Τζόζεφ Καούσερ που υπηρετούν στην τοπική αστυνομία για τέσσερα χρόνια, ενεπλάκησαν στο επεισόδιο που βιντεοσκοπήθηκε σε live streaming από τη γυναίκα του θύματος, το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι δύο αστυνομικοί έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας, σύμφωνα με τις ανακριτικές Aρχές.

Το χρονικό

Οι δύο αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα που επέβαινε το θύμα και η γυναίκα του και ζήτησαν την άδεια από τον οδηγό. Όταν εκείνος προσπάθησε να τους δείξει την ταυτότητά του -και ενώ πρώτα είχε ενημερώσει ότι κατέχει νόμιμα άδεια οπλοφορίας και πιστόλι το οποίο βρίσκεται στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου- δέχθηκε τα πυρά του Τζερόνιμο Γιάνεζ. Στο συγκλονιστικό βίντεο που μετέδωσε σε live streaming η συνοδηγός και σύντροφος του 33χρονου που σκοτώθηκε, φαίνεται ξεκάθαρα ο άνδρας που αιμορραγεί και ο αστυνομικός που κρατά το όπλο έξω από το παράθυρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ