Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ στην Ελλάδα αντιμετωπίστηκε ως «αποδιοπομπαίος τράγος» - iefimerida.gr

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ στην Ελλάδα αντιμετωπίστηκε ως «αποδιοπομπαίος τράγος»

Φωτογραφία: Άρης Οικονόμου/SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συνέντευξη της στο Γαλλικό Πρακτορείο, η Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, υποστήριξε ότι «το ΔΝΤ χρησιμοποιήθηκε ως ένας βολικός αποδιοπομπαίος τράγος στην Ελλάδα».

Παράλληλα, η κ. Λαγκάρντ τόνισε ότι με την Ελλάδα να οδεύει σε μια υφεσιακή χρονιά το 2016, το Ταμείο θα εξετάσει τη συμμετοχή του στο νέο ελληνικό πρόγραμμα «εφόσον υπάρχουν προϋποθέσεις ανάπτυξης, υιοθετηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και φυσικά εφόσον το χρέος αποδειχθεί βιώσιμο».

Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σε κάθε ιστορία υπάρχει ένας κακός αστυνομικός, αλλά ελπίζω ότι αυτός ο κακός αστυνομικός έχει και ανθρώπινη διάσταση», πρόσθεσε ότι «η μη συμμετοχή του Ταμείου δεν σημαίνει και την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος».

Η κ. Λαγκάρντ αναφέρθηκε επίσης και στην εσωτερική αξιολόγηση που διενεργεί το ΔΝΤ και θα δημοσιοποιηθεί τους επόμενους μήνες για τον ρόλο του στα προγράμματα διάσωσης των κρατών της Ευρωζώνης, υποστηρίζοντας ότι αν και «θα εξετάσει το κατά πόσον οι απαιτήσεις του για την προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας ήταν υπερβολικές», αυτό «δεν πρόκειται να αλλάξει ριζικά το έργο του Ταμείου, δηλαδή την παροχή βοήθειας σε κράτη που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στο να τα καταστήσουν ισχυρότερα στο μέλλον».

Εντούτοις, η επικεφαλής του ΔΝΤ αποδέχθηκε ότι το Ταμείο θα πρέπει να εξετάσει μελλοντικά τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η παγκοσμιοποίηση έχει κάνει πολλά καλά και έχει βγάλει πολλούς ανθρώπους από τη φτώχεια. Με τον ίδιο τρόπο όμως, έχει παράγει και κάποιους χαμένους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ