Ουγγαρία: Ο Βίκτορ Ορμπάν θα κάνει δημοψήφισμα εναντίον των μεταναστών στις 2 Οκτωβρίου - iefimerida.gr

Ουγγαρία: Ο Βίκτορ Ορμπάν θα κάνει δημοψήφισμα εναντίον των μεταναστών στις 2 Οκτωβρίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βίκτορ Ορμπάν, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, γνωστός για τον εθνικισμό του, εξήγγειλε την περασμένη Τρίτη ότι η χώρα θα διενεργήσει δημοψήφισμα για την ποσόστωση των μεταναστών στην Ευρώπη.


«Θέλετε η Ευρώπη να μεταφέρει υποχρεωτικά μη Ούγγρους πολίτες στην Ουγγαρία, χωρίς να ερωτηθεί το κοινοβούλιο;» Αυτό θα είναι το ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες της χώρας στις 2 Οκτωβρίου. Αποτελεί αίτημα του ίδιου του πρωθυπουργού, ηγέτη του δεξιού κόμματος Fidesz και αποτελεί το νέο του χτύπημα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Ο Μάρτιν Σουλτς δεν άργησε να απαντήσει σε αυτή την ιδέα:
«Ο Βίκτορ Ορμπάν δεν θα πάρει μετανάστες στη χώρα του, με ή χωρίς δημοψήφισμα. Πρόκειται για ενέργεια που σκοπό έχει να δικαιολογήσει μια πολιτική την οποία εφαρμόζει για πάνω από έναν χρόνο».
Σύμφωνα με τον Μάρτιν Σουλτς, η ευρωπαϊκή ποσόστωση την οποία αρνείται ο Ορμπάν είναι μόνο 1.290 μετανάστες. «Πρόκειται για προπαγάνδα, χωρίς αμφιβολία», κατέληξε ο Σουλτς.
Ο Ορμπάν δεν μασάει τα λόγια του με τους μετανάστες. Ηδη, μετά το μακελειό στο γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo ο Ορμπάν είχε διεκδικήσει για την Ουγγαρία μια «no-go zone», ένα μέρος στο οποίο να μην πηγαίνουν μετανάστες, αφού υπάρχουν κι άλλες 900 τέτοιες ζώνες στη Σουηδία, τη Δανία, την Γερμανία, την Αγγλία, την Ολλανδία, τη Γαλλία κλπ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ορμπάν δημοψήφισμα μετανάστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ