Οικονομικό Επιμελητήριο: Η κυβέρνηση να αποπληρώσει άμεσα τις υποχρεώσεις της στους ιδιώτες - iefimerida.gr

Οικονομικό Επιμελητήριο: Η κυβέρνηση να αποπληρώσει άμεσα τις υποχρεώσεις της στους ιδιώτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που η κυβέρνηση πιέζει τους ιδιώτες με κατασχέσεις να αποπληρώσουν τα χρέη τους, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξάνται δραματικά.

Το πρώτο πεντάμηνο του 2016, 15.435 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο το πρώτο πεντάμηνο του 2016 σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνο Κόλλια, ο οποίος ζητά από την κυβέρνηση να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές και να αποπληρώσεις τις υποχρεώσεις της στους ιδιώτες.

Ειδικότερα, σε δήλωσή του αναφέρει:
«15.435 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο το πρώτο πεντάμηνο του 2016. Κατακόρυφη πτώση της ζήτησης, υπερφορολόγηση, καμία πρόσβασή τους σε ρευστότητα από τις τράπεζες.
Το τραγικότερο: Σήμερα ανακοινώθηκε η περαιτέρω αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των επιστροφών φόρων του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.
7,029 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές, να προχωρήσει στην επίλυση του θέματος των κόκκινων δανείων και να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της, όπως ακριβώς πιέζει και τους ιδιώτες να το κάνουν».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ