Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας - iefimerida.gr

Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας

ΓΕΣΕΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κανονικούς ρυθμούς επανέρχεται σιγά σιγά το κέντρο της Αθήνας αφού ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις, των ΓΕΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, και του ΠΑΜΕ, ενάντια στα μέτρα λιτότητας, την εργασιακή εφεδρεία και τα χαράτσια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:30, συμμετείχαν περί τα 5.000 άτομα, ενώ στην πορεία του ΠΑΜΕ οι διαδηλωτές έφταναν τις 13.000. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε περίπου στις 13:00, με τους συνδικαλιστές να αποχωρούν από τη Βουλή και να διαλύονται στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Στην σημερινή απεργία συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, τις ΔΕΚΟ και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι ναυτεργάτες και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Μετ' εμποδίων θα πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις καθώς οι εργαζόμενοι στον κλάδο των μεταφορών, με εξαίρεση το μετρό και το τραμ, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Ακινητοποιημένοι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, καθώς οι σιδηροδρομικοί πραγματοποιούν 24ωρη απεργία με αποτέλεσμα και τα δρομολόγια του μετρό να σταματούν στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» και να μη φτάνουν έως το Αεροδρόμιο.

Στάσεις εργασίας στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και στα τρόλεϊ.

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία θα κινηθούν αύριο από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα τραβήξει «χειρόφρενο» από την αρχή της βάρδιας ως τις 9 το πρωί και από τις 21.00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Μετρό και τραμ θα κινηθούν κανονικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ