Συναγερμός στην Ταϊβάν -Προετοιμάζεται για δυνατό τυφώνα που θα την πλήξει - iefimerida.gr

Συναγερμός στην Ταϊβάν -Προετοιμάζεται για δυνατό τυφώνα που θα την πλήξει

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Twitter /@ExtremeStorms
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν και σχολεία και υπηρεσίες έκλεισαν καθώς η Ταϊβάν προετοιμάζεται για τον μεγάλο τυφώνα Νεπαρτάκ που πρόκειται να την χτυπήσει τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας, άνεμοι με ένταση 245 χλμ την ώρα έχουν καταγραφεί, ενώ ο τυφώνας, ο πρώτος της σεζόν, κατευθύνεται στην ανατολική επαρχία Χουαλιέν.

Οι βροχές που θα πλήξουν τη χώρα αναμένεται να είναι καταρρακτώδεις με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο ακόμα και 500 χιλιοστά στις ορεινές κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανές οι κατολισθήσεις που στο παρελθόν κόστισαν πολλές ζωές.

Περισσότεροι από 35.000 στρατιώτες είναι σε ετοιμότητα για να βοηθήσουν στις εκκενώσεις περιοχών και να αντιμετωπίσουν τις πιθανές καταστροφές, ενώ έχουν ήδη δημιουργηθεί 90 καταφύγια.

Όσον αφορά στις πτήσεις, έχουν σταματήσει όσες αφορούν στο εσωτερικό της χώρας, ενώ αναμένεται να επηρεαστούν 59 διεθνείς, ενώ σήμερα Πέμπτη τουρίστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν μερικούς από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ταϊβάν ΤΥΦΩΝΑΣ ΝΕΠΑΡΤΑΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ