«Ετσι κατάφερα και το έσκασα από το ISIS» -Τι αποκαλύπτει πρώην σωματοφύλακας ηγέτη της οργάνωσης - iefimerida.gr

«Ετσι κατάφερα και το έσκασα από το ISIS» -Τι αποκαλύπτει πρώην σωματοφύλακας ηγέτη της οργάνωσης

Φωτογραφία: Twitter @RT
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέρασε αρκετά χρόνια στην Συρία, προστατεύοντας τον Abu Omar al-Shishani, έναν από τους ηγέτες του ISIS, αυτόν που το Πεντάγωνο αποκαλεί «υπουργό του πολέμου», ωστόσο κατάφερε να δραπετεύσει και να μιλήσει για την γεμάτη αίμα και βία εμπειρία του.

Ο πρώην σωματοφύλακας, που διατηρεί την ανωνυμία του, μίλησε στο RT, λέγοντας πως φοβάται την εκδίκηση της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο Ζουράμπ, όπως αυτοαποκαλείται, παρασύρθηκε από τα προπαγανδιστικά βίντεο της οργάνωσης.

«Παρακολουθούσαμε βίντεο με γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους να φωνάζουν ''Πού είστε μου, μουσουλμάνοι; Γιατί κρύβεστε; Οταν χύνετε μουσουλμανικό αίμα, είστε ειρηνιστές;''», λέει και προσθέτει:

«Αισθανόμουν ενοχές, συμπόνια και ευθύνη. Ενταχθήκαμε στο ISIS όχι γιατί ξέραμε τα γεγονότα, αλλά εξαιτίας των συναισθημάτων μας».

Και κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του για τη Συρία. Εκλεισε εισιτήριο για την Κωνσταντινούπολη, όπου συνάντησε έναν άνδρα από το Νταγκεστάν, ο οποίος τους έβαλε σε λεωφορείο για τα σύνορα της Συρίας.

Από το χωριό Ατμέ, οδηγήθηκε μαζί με άλλους άνδρες σε καμπ προετοιμασίας, με τον Ζουράμπ να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Γρήγορα, ωστόσο, κατάλαβε πως όλο αυτό ήταν ένας εφιάλτης, τον οποίο πλέον περιγράφει ως «χειρότερο από την τυραννία των κυβερνητικών δυνάμεων».

«Ηταν ιδιαίτερα βάρβαροι, σκοτώνοντας γυναίκες και ηλικιωμένους, που δεν τους υπάκουαν. Κακοποιούσαν και ακρωτηρίαζαν άψυχα κορμιά. Διαμέλιζαν τα σώματα, τα έδεναν πίσω από οχήματα και τα τραβούσαν», υποστηρίζει.

Οι χριστιανοί, όπως λέει, δολοφονούνταν απευθείας, χωρίς να τους πουν τίποτα. «Τους έβρισκαν και τους εκτελούσαν επί τόπου. Εχω δει πολλές εκτελέσεις», αναφέρει στο RT.

Ο Ζουράμπ, λοιπόν, αποφάσισε πως έπρεπε να νικήσει την τρομοκρατία, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των ανωτέρων του. Ετσι, έγινε σωματοφύλακας, ενός από τους πιο φημισμένους ηγέτες του ISIS, του Abu Omar al-Shishani, τον «υπουργό του πολέμου» σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του al-Shishani, τον έπεισε για την αφοσίωσή του, ενώ σχεδίαζε την απόδραση του. Του είπε πως έπρεπε να δει τη μητέρα του, ζητώντας του μάλιστα και χρήματα, τα οποία θα τους τα έδινε όταν επέστρεφε.

«Τους είπα πως θα έφερνε υλικό μαζί μου. Ο Ομάρ μου έδωσε χρήματα και μου ζήτησε να του φέρω και μερικά πράγματα», δηλώνει ο Ζουράμπ.

Οταν γύρισε στην πατρίδα του, πήγε κατευθείαν στις αρχές και παραδόθηκε. Οπως τόνισε δεν είχε εκτελέσει κανέναν.

Πλέον, ζει με τον φόβο του ISIS, το οποίο πιστεύει πως θα τον κυνηγήσει για να τον σκοτώσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Isis πρώην μαχητής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ