Mε «ναι» και «όχι» το ΚΚΕ για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο - iefimerida.gr

Mε «ναι» και «όχι» το ΚΚΕ για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο

(Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προς καταψήφιση επί της αρχής, των αλλαγών που φέρνει η κυβέρνηση στον εκλογικό νόμο, αλλά υπερψήφιση στη συνέχεια των άρθρων που αφορούν στην κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, την ψήφο στα 17 και την εφαρμογή των αλλαγών από τις αμέσως επόμενες εκλογές, προσανατολίζεται να κινηθεί το ΚΚΕ.

Αυτή τη στάση αναμένεται να κρατήσει κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο, η οποία αναμένεται πιθανότατα στις 20 Ιουλίου.

Ειδικότερα, ο Περισσός με το «όχι» επί της αρχής επιδιώκει να καταστήσει σαφή την πολιτική του διαφωνία με το σύστημα που θα θεσμοθετηθεί, αφού διατηρείται το όριο εισόδου στη Βουλή και άρα δεν συνιστά «απλή και άδολη αναλογική», την ίδια ώρα όμως υπερψηφίζοντας τα συγκεκριμένα άρθρα μπορεί να είναι συνεπής με την θέση του για κατάργηση του μπόνους, ψήφο στα 17 και άμεση εφαρμογή.

Σε κάθε περίπτωση, οι δημόσιες τοποθετήσεις θα ξεκινήσουν αύριο, Πέμπτη, όταν και εισέρχεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής- τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας τάξης και Δικαιοσύνης- που έχει θέμα «Αναλογική εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων, διεύρυνση του δικαιώματος εκλέγειν και άλλες διατάξεις περί εκλογής βουλευτών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΚΕ εκλογικός νόμος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ