Δημοσκόπηση: Το 86% των Ευρωπαίων φοβάται επίθεση από το ISIS στη χώρα του - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση: Το 86% των Ευρωπαίων φοβάται επίθεση από το ISIS στη χώρα του

Φωτογραφία: Γιάννης Κολεσίδης/EPA/ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πλειοψηφία των πολιτών της ΕΕ πιστεύουν ότι το Ισλαμικό Κράτος θα αποτελέσει σοβαρή απειλή για την Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια και ότι επιθέσεις όπως αυτές που συγκλόνισαν το Παρίσι το Νοέμβριο του 2015 και τις Βρυξέλλες φέτος είναι πολύ πιθανόν να συμβούν και πάλι σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης δημοσκόπησης.

Η έρευνα «Project 28» που διεξήχθη από το Ίδρυμα «Szazadveg», ένα ανεξάρτητο think-tank, ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ωστόσο, δόθηκε στη δημοσιότητα μετά το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μία από τις ερωτήσεις που έθεσε το think-tank ήταν: «Πόσο πιθανή είναι μια τρομοκρατική επίθεση, όπως ακριβώς συνέβη στο Παρίσι, στη χώρα σας;»

Δημοσκόπηση: Το 86% των Ευρωπαίων φοβάται επίθεση από το ISIS στη χώρα του  | iefimerida.gr 0

Πηγή: Project 28

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 36% απάντησε «είναι πολύ πιθανό», ενώ ένα ακόμη 50% πιστεύουν ότι μια τέτοια επίθεση είναι «πιθανή» να συμβεί. Μόνο το 13% πιστεύει ότι παρόμοιες επιθέσεις δεν θα συμβούν ξανά στην Ευρώπη στο άμεσο μέλλον.

Επίσης, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση ρωτήθηκαν αν βλέπουν μια άμεση σχέση μεταξύ της μαζικής παράνομης μετανάστευσης και της τρομοκρατίας, με το 65% των ερωτηθέντων να «συμφωνούν με τη δήλωση ότι το μεταναστευτικό κύμα αυξάνει την απειλή της τρομοκρατίας στη χώρα τους».

Δημοσκόπηση: Το 86% των Ευρωπαίων φοβάται επίθεση από το ISIS στη χώρα του  | iefimerida.gr 1

Πηγή: Project 28

Τέλος, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (91%) πιστεύουν ότι το ISIS θα αποτελεί «μια σοβαρή απειλή για την Ευρώπη για τα επόμενα 5 χρόνια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ