Eλληνικές παραγωγές στο Φεστιβάλ Αθηνών -Γιατί να τις επιλέξεις - iefimerida.gr

Eλληνικές παραγωγές στο Φεστιβάλ Αθηνών -Γιατί να τις επιλέξεις

Ruined φωτογραφία: @kiki papadopoulou
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ελληνικές θεατρικές παραγωγές συνεχίζονται στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Βραβευμένα και ιστορικά κείμενα, χωρίς κότες με αθλητικά που ξένισαν κάποιους στην παράσταση του Ροντρίγκο Γκαρσία και έφυγαν διαμαρτυρόμενοι απο την παράσταση.

Το κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει αυτη την εβδομάδα παραστάσεις ταλαντούχων Ελλήνων σκηνοθετών, οι οποίοι παρουσιάζουν έργα κλασικά, αλλά και έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Μεταξύ αυτών το «Ruined» της βραβευμένης με Πούλιτζερ Lynn Nottage από τους Dennis Reid και Γιούλα Μπούνταλη και το «αμφιλεγόμενο» έργο του Κρίστοφερ Μάρλοου «Η Σφαγή των Παρισίων» από την Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων.
Και τα δύο έργα παρουσιάζονται για πρώτα φορά στο ελληνικό κοινό.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, η Ιόλη Ανδρεάδη παρουσιάζει μία νέα ματιά στο κλασικό έργο του Σαίξπηρ με τον «Young Lear» και η Σοφία Μαραθάκη προσεγγίζει το εμβληματικό έργο του Μαριβώ «La dispute», ανιχνεύοντας τα όρια της ανθρώπινης φύσης.

Διασπορά εταιρεία θεάτρου Dennis Reid – Γιούλα Μπούνταλη, Ruined της Lynn Nottage
10 & 11 Ιουλίου, 21:00, ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΧΩΡΟΣ Δ


Η παράσταση φέρνει για πρώτη φορά στην στην Ελλάδα το βραβευμένο με Pulitzer έργο της Lynn Nottage, Ruined που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Goodman Theatre στο Σικάγο το 2007.
Τοποθετημένο εξολοκλήρου μέσα στο μπαρ-πορνείο της Μάμα, το Ruined αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που κάνει τα πάντα για να επιβιώσει σε έναν κόσμο εμφύλιου μίσους και προδοσίας, όπου οι γυναίκες αποτελούν τα εύκολα θύματα.
Παίζουν: Caitlin Tyson, Darius Journigan, Kevis Hillocks, Khiry Walker, Kemiyondo Coutinho, Niara Sena, Ερρίκος Μηλιάρης, Μιχάλης Γεωργίου, Γιούλα Μπούνταλη
Η παράσταση είναι στα αγγλικά, με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων, Χρήστος Θεοδωρίδης, Η Σφαγή των Παρισίων του Κρίστοφερ Μάρλοου
18 & 19 Ιουλίου, 21:00, ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΧΩΡΟΣ Δ


Γραμμένο πιθανότατα το 1592, η Σφαγή των Παρισίων αφορά σε μια από τις πιο μαύρες σελίδες της Ευρωπαϊκής ιστορίας, την σφαγή 3000 περίπου προτεσταντών Ουγενότων από Καθολικούς, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Βαρθολομαίου.
Παίζουν: Παναγιώτης Εξαρχέας, Ξένια Θεμελή, Γιώργος Κισσανδράκης, Ντένης Μακρής, Μαρία Μπαγανά, Κατερίνα Πατσιάνη, Τατιάνα-Άννα Πίττα, Σαμψών Φύτρος, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Γιώργος Χριστοδούλου.

Ομάδα Θεάτρου ΑTONAλ-Σοφία Μαραθάκη, La dispute
15 – 16 Ιουλίου, 21:00, ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΧΩΡΟΣ Η


Μια παράσταση βασισμένη στη «Φιλονικία» του Μαριβώ. Ένας πρίγκιπας και η ερωμένη του καταφθάνουν σ’ έναν ερημικό τόπο για να παρακολουθήσουν την κορυφαία στιγμή ενός πειράματος. Τέσσερεις νέοι, δύο από κάθε φύλο, έχουν μεγαλώσει σε πλήρη απομόνωση, με μόνη συντροφιά τους δυο παιδαγωγούς τους.
Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Μιχάλης Βαλάσογλου, Λήδα Κουτσοδασκάλου, Σοφία Μαραθάκη, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Καλλιόπη Σίμου, Γιώργος Σύρμας, Δημήτρης Τσιγκριμάνης.

Ιόλη Ανδρεάδη, Young Lear
17 – 18 Ιουlίου, 21:00, ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΧΩΡΟΣ Ε


2016. Σε ένα νοσοκομείο. Κάπου. Στον προθάλαμο της αίθουσας χειρουργικών επεμβάσεων, πέντε αδέρφια βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, καθώς ο πατέρας τους υποβάλλεται σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη επέμβαση. Τα λεπτά περνούν. Ύστερα από πολλές στιγμές αμηχανίας, φόβου και σιωπηρής αγωνίας, ο πρώτος γιος παίρνει τον λόγο. Αναλαμβάνει τον ρόλο του πατέρα. Τα λόγια του, είναι τα λόγια του Βασιλιά Ληρ - και ξεχειλίζουν αβίαστα από το στόμα του.
Παίζουν: Χριστίνα Γαρμπή, Ελεάνα Καυκαλά, Θύμιος Κούκιος, Μαρία Προϊστάκη, Νεκτάριος Σμυρνάκης, Μιλτιάδης Φιορέντζης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ