Προελαύνουν οι Γουίλιαμς στο Wimbledon -Ασταμάτητη η Σερένα, έκπληξη από την Βένους - iefimerida.gr

Προελαύνουν οι Γουίλιαμς στο Wimbledon -Ασταμάτητη η Σερένα, έκπληξη από την Βένους

(Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA/ ANDY RAIN)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Σερένα πέτυχε την πιο εμφατική νίκη, αλλά η Βένους ήταν εκείνη που συζητήθηκε περισσότερο. Και οι αδελφές Γουίλιαμς είναι για μία ακόμη φορά στο επίκεντρο ενός Γκραν Σλαμ.

Οι δύο Αμερικανίδες τενίστριες εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα ημιτελικά, κάτι που συμβαίνει για έκτη φορά στο συγκεκριμένο τουρνουά. Κι αν η ιστορία λέει κάτι, αξίζει να σημειωθεί ότι πέντε από αυτές τις φορές, το τρόπαιο κατέληξε στην οικογένεια.

Η Βένους Γουίλιαμς- που έχει κατακτήσει πέντε φορές το Wimbledon- κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά για πρώτη φορά από το 2009, μετά από τη νίκη της επί της Γιαροσλάβα Σβέντοβα με 7-6 (7-5), 6-3. Και έτσι, στα 36 της, έγινε η γηραιότερη που περνά στα ημιτελικά ενός Γκραν Σλαμ τα τελευταία 22 χρόνια!

Η Σερένα Γουίλιαμς από την άλλη, κέρδισε με 6-4, 6-4 την Αναστασία Παβλιουτσένκοβα. Και έτσι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει ο τελικός του φετινού Wimbledon αποκλειστικά υπόθεση της οικογένειας Γουίλιαμς, καθώς μπορούν να βρεθούν αντιμέτωπες οι δύο αδελφές.

Την Πέμπτη, η Σερένα αντιμετωπίζει την Ελένα Βέσνινα και η Βένους την Αντζελίκ Κερμπέρ. Η Βέσνινα έστειλε την Ντομινίκα Τσιμπούλκοβα στα... σκαλιά της εκκλησίας, καθώς την κέρδισε με 6-2, 6-2. Η Σλοβάκα είχε δηλώσει ότι θα ανέβαλε τον σαββατιάτικο γάμο της, αν κέρδιζε αυτό τον αγώνα κόντρα στην Βέσνινα. Η Κερμπέρ από την άλλη πέρασε στα ημιτελικά κερδίζοντας την Σιμόνα Χάλεπ 7-5, 7-6 (7-2).

Οταν ρωτήθηκε το ενδεχόμενο του «οικογενειακού» τελικού, η Σερένα Γουίλιαμς απάντησε: «Θα είναι υπέροχο. Η Βένους είναι τόσο σκληρή αντίπαλος και θέλω τόσο πολύ να κερδίζει, αλλά όχι στον τελικό αν είμαι κι εγώ εκεί. Αν όχι, θέλω να κερδίσει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ