Πιο πιθανή τρομοκρατική επίθεση αν φτάσει στον τελικό η Γαλλία - iefimerida.gr

Πιο πιθανή τρομοκρατική επίθεση αν φτάσει στον τελικό η Γαλλία

(Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν η Γαλλία φτάσει στον τελικό του Euro, την Κυριακή, τότε η αναμέτρηση θα είναι ένας πολύ ελκυστικός στόχος για το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τη Γερμανία.

«Οι Γάλλοι είναι καλά προετοιμασμένοι», δήλωσε στο Reuters ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ. «Δεν έχουμε σοβαρές ενδείξεις για τρομοκρατικές επιθέσεις. Βέβαια, αυτό μπορεί να αλλάξει στους εναπομείναντες αγώνες», πρόσθεσε.

Οσο πιο εντυπωσιακές είναι οι αναμετρήσεις και όσο πιο ισχυρή εμφανίζεται η Γαλλία, τόσο πιο μεγαλώνει το ρίσκο τρομοκρατικής επίθεσης στον τελικό, σύμφωνσα με τον Γερμανό υπουργό. «Ομως, οι υπηρεσίες ασφαλείας το ξέρουν αυτό», συμπλήρωσε.

Η Γαλλία έχει επιστρατεύσει περισσότερους από 90.000 στρατιώτες, αστυνομικούς και ανθρώπους ιδιωτικών υπηρεσιών security, για την ασφάλεια του Euro. Παράλληλα, παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το Νοέμβριο, μετά από το μακελειό στο Παρίσι.

Ο Ντε Μεζιέρ επανέλαβε την προειδοποίησή του ότι το Ισλαμικό Κράτος θα προσπαθήσει να κάνει θεαματικές επιθέσεις στο εξωτερικό, εξαιτίας της στρατιωτικής πίεσης υπό την οποία βρίσκεται στη Συρία και το Ιράκ, χάνοντας εδάφη.

«Κάποιοι λένε ότι η τρομοκρατική απειλή μειώνεται όσο υπάρχουν στρατιωτικές επιτυχίες εκεί, όσο απωθείται το ISIS και οι πόλεις ανακαταλαμβάνονται. Δεν το βλέπω έτσι. Αν το Ισλαμικό Κράτος αποδυναμωθεί, θα προσπαθήσει να μεταφέρει τις συγκρούσεις στο εξωτερικό», τόνισε ο Γερμανός υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τρομοκρατική επίθεση Euro 2016 τελικός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ