Κέικ με πατάτες και ζαμπόν, ψητό στο φούρνο - iefimerida.gr

Κέικ με πατάτες και ζαμπόν, ψητό στο φούρνο

keik
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι πιο υγιεινό από τις τηγανητές πατάτες. Με το ζαμπόν που σας προτείνω να βάλετε γίνεται ένα πλήρες πιάτο, αρκετά ελαφρύ και πολύ απολαυστικό.

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 αυγά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζάνι παντσέτα ή ζαμπόν, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές παξιμάδι τριμμένο
  • 1 κουταλιά σούπας γάλα
  • Αλάτι και πιπέρι
Κέικ με πατάτες και ζαμπόν, ψητό στο φούρνο | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό
  • Αποφλοιώστε τις και λυώστε τις με ένα πηρούνι
  • Σε τηγάνι ασπρίστε το κρεμμύδι
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τις πατάτες, τα αυγά, το ζαμπόν, το κρεμμύδι, το βούτυρο και το σχοινόπρασο
Κέικ με πατάτες και ζαμπόν, ψητό στο φούρνο | iefimerida.gr 1
  • Προσθέστε το γάλα
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
  • Κάντε το υλικό μπαλίτσα και δώστε του μορφή κέηκ
  • Ψήστε το για 20 λεπτά ώσπου να ροδίσει
  • Αν σας αρέσει, μπορείτε να βάλετε τριμμένη παρμεζάνα από πάνω, όταν σερβίρετε
Κέικ με πατάτες και ζαμπόν, ψητό στο φούρνο | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή Kέικ πατάτες ζαμπόν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ