Φήμες για κανόνι μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας - iefimerida.gr

Φήμες για κανόνι μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φήμες για επικείμενο κανόνι μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας που θα φέρει ντόμινο επιπέδου Lehman Brothers σαρώνουν από προχθές τα παγκόσμια ΜΜΕ. Σύμφωνα με αυτές, η διοίκηση της τράπεζας ειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την δυσχερέστατη θέση στην οποία έχει περιέλθει.

Με το σενάριο αυτό προσπαθούν ορισμένοι να εξηγήσουν την εσπευσμένη απόφαση έξι από τις σημαντικότερες τράπεζες του πλανήτη για συντονισμένη και άμεση παρέμβαση με στόχο την απελευθέρωση κεφαλαίων προς τις τράπεζες μέσω της μείωσης στα swaps του δολαρίου προκειμένου να δανείζονται οι τράπεζες φθηνότερο χρήμα.

Κυρίως η εξήγηση αυτή διακινείται από αμερικανικά ΜΜΕ που εξέλαβαν αυτή την κίνηση ως ακόμα μία πρωτοβουλία της FED να ... διασώσει τους Ευρωπαίους με αμερικανικά χρήματα!

Επισημαίνεται ότι την προηγούμενη φορά που οι κεντρικές τράπεζες προχώρησαν σε μια συντονισμένη παρέμβαση, μικρότερου βεληνεκούς πάντως, ήταν λίγες ημέρες προτού «σκάσει» τελικά η γαλλο-βελγική τράπεζα Dexia.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ