Παρασκήνιο: Γιατί παραιτήθηκε ο Φάρατζ -Η υπόσχεση που είχε δώσει στην γυναίκα του - iefimerida.gr

Παρασκήνιο: Γιατί παραιτήθηκε ο Φάρατζ -Η υπόσχεση που είχε δώσει στην γυναίκα του

Φωτογραφία: Patrick Seeger/EPA/ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ηγέτης του ξενοφοβικού και εθνικιστικού βρετανικού UKIP Νάιτζελ Φάρατζ παραιτήθηκε χθες από την ηγεσία του κόμματός του.

Η κίνησή του χαρακτηρίστηκε έκπληξη, αφού μόλις λίγες ημέρες πριν είχε καταφέρει να κερδίσει το δημοψήφισμα για το Brexit.

Και καθώς, η παραίτηση Φάρατζ έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, αμέσως μετά την ανακοίνωσή της άρχισε και η φημολογία για το τι μπορεί να οδήγησε τον ηγέτη του UKIP σε αυτή την απόφαση.

Μια από αυτές τον ήθελε να είναι άρρωστος. «Υπήρχαν τέτοιες φήμες από πέρυσι και είναι αλήθεια ότι είναι επιρρεπείς στο αλκοόλ», εξηγεί η Daily Mail.

Μια άλλη φήμη ήθελε το γάμο του να περνά κρίση. Είναι, άλλωστε γνωστό ότι στο παρελθόν είχε πρωταγωνιστήσει σε ερωτικό σκάνδαλο, όταν είχε συνάψει σχέση με συνεργάτιδά του μέσα από το κόμμα του.

Ωστόσο, σημειώνει η Daily Mail, η απάντηση είναι αρκετά πιο πεζή. «Κουράστηκε από το πολιτικό προσκήνιο και θέλει να ξεκουραστεί».

Σε άλλο άρθρο της, μάλιστα, η βρετανική εφημερίδα, σκιαγραφεί τους λόγους της παραίτησης-έκπληξη του Φάρατζ.

Ο πρώτος, κατά τη Daily Mail, είναι ότι μετά το δημοψήφισμα και την νίκη του στρατοπέδου του Brexit, αυξήθηκαν οι απειλές κατά της ζωής του. Ο ηγέτης του UKIP είχε βάλει, μάλιστα, ντετέκτιβς να εξερευνήσουν τις απειλές, καθώς αυτές αυξήθηκαν κατακόρυφα. Πρόσφατα στο Διαδίκτυο, είχαν γραφτεί οι εξής απειλές: «Κάποιος πρέπει να δολοφονήσει τον Φάρατζ», αλλά και μια ακόμη: «Είμαι έτοιμος να πληρώσω κάποιον για να δολοφονήσει τον Φάρατζ». Ωστόσο, η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι στην αστυνομία ο κ. Φάρατζ πρέπει να κατέθεσε πιο συγκεκριμένες απειλές.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η πολιτική του καριέρα είχε μεγάλο προσωπικό κόστος, για τον ίδιο, την σύζυγό του και τα παιδιά του. Το υπονόησε, άλλωστε και ο ίδιος χθες, όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του όπου ανακοίνωσε την παραίτησή του, δήλωσε ότι πέτυχε την πολιτική του φιλοδοξία «να πάρει τη χώρα του πίσω» και ότι τώρα ήθελε και τη ζωή του πίσω.

Η Daily Mail σημειώνει δε, ότι ακόμη και οι στενότεροι φίλοι του ηγέτη του UKIP δεν γνώριζαν για την υπόσχεση που είχε δώσει ο Φάρατζ στην σύζυγό του και στις κόρες του ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματός του αν οι Βρετανοί ψήφιζαν υπέρ του Brexit.

«Στην πραγματικότητα δεν πίστευε ποτέ ότι θα κερδίσει το δημοψήφισμα. Δύο φορές, μετά το κλείσιμο των καλπών, παραδέχτηκε την ήττα του», προσθέτει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νάιτζελ Φάρατζ UKIP
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ