Παραλίγο αεροπορικό ατύχημα λόγω «κακών αγγλικών» - iefimerida.gr

Παραλίγο αεροπορικό ατύχημα λόγω «κακών αγγλικών»

Κίνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αεροσκάφος της εταιρίας China Eastern με 245 επιβάτες απογειώθηκε την Δευτέρα από το διεθνές αεροδρόμιο του Κανσάι στην Οσάκα με προορισμό την Σαγκάη, χωρίς να έχει πάρει άδεια από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Όπως αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα China Daily, οι πιλότοι είχαν λάβει οδηγίες να μην απογειώσουν το αεροσκάφος. Ωστόσο, το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή οι κινέζοι πιλότοι δεν κατάλαβαν τι έλεγαν οι ιάπωνες ελεγκτές, οι οποίοι έδιναν τις οδηγίες στα αγγλικά, την διεθνή γλώσσα πτήσεων.

Η αεροπορική εταιρία δεσμεύτηκε να βελτιώσει το επίπεδο επικοινωνίας στα αγγλικά του προσωπικού της, ενώ ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί πλήρως με τις έρευνες που γίνονται για να αποδοθούν ευθύνες για το επικίνδυνο περιστατικό.

Η China Eastern Airlines είναι μια από τις τρεις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες της Κίνας. Πρόσφατα εντάχθηκε στην παγκόσμια εταιρία αερογραμμών SkyTeam, μέλη της οποίας είναι οι Air France, KLM και Delta.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ