«Επεσαν» οι υπογραφές μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και COSCO για τις προϋποθέσεις πώλησης του ΟΛΠ - iefimerida.gr

«Επεσαν» οι υπογραφές μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και COSCO για τις προϋποθέσεις πώλησης του ΟΛΠ

(Φωτογραφία: EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη συμφωνία που επιβεβαιώνει ότι έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για την εξαγορά του 67% του ΟΛΠ υπέγραψαν COSCO και ΤΑΙΠΕΔ στο Πεκίνο.

Ο Γουάν Μιν, γενικός διευθυντής της COSCO, και ο Στέργιος Πιτσιόρλας υπέγραψαν έγγραφη επιβεβαίωση, παρουσία του Κινέζου και του Ελληνα πρωθυπουργού.

Στις 8 Απριλίου, η COSCO υπέγραψε τη Συμφωνία Εξαγοράς Μετοχών και τη Συμφωνία Μετόχων με το ΤΑΙΠΕΔ. Στις 10 Ιουνίου 2016, διεξήχθη η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΟΛΠ, κατά την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τη Συναλλαγή ως συμβατή με τον ελληνικό νόμο. Η Βουλή στη συνέχεια κύρωσε τη συμφωνία παραχώρησης στις 30 Ιουνίου, ολοκληρώνοντας μια σειρά απαραίτητων εγκρίσεων για την ολοκλήρωση της συναλλαγής από την COSCO.

Μιλώντας στο φόρουμ για την ελληνοκινεζική ναυτιλιακή συνεργασία, ο γενικός διευθυντής της COSCO σημείωσε ότι «το έργο για τον Πειραιά κύλησε ομαλά, λειτουργώντας ως πρότυπο για τη συνεργασία Κίνας και Ελλάδας και αποκτώντας μεγάλη σημασία για την προώθηση της διμερούς φιλίας και ανάπτυξης».

«Η COSCO θα αξιοποιήσει το απαράμιλλο γεωγραφικό πλεονέκτημα του Πειραιά, θα κεφαλαιοποιήσει τη στρατηγική ευκαιρία που προκύπτει από την πρωτοβουλία "Μία Ζώνη, Ένας Κόσμος" και τις στενές Σινο-Ελληνικές σχέσεις, θα προχωρήσει ενεργά σε επενδύσεις υποδομών, θα βελτιστοποιήσει την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων, προκειμένου να αυξήσει τη δυναμικότητα του Πειραιά και να τον μετατρέψει στο μεγαλύτερο λιμάνι διαμετακόμισης εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Cosco ΟΛΠ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ