Θεοδωράκης: Πρέπει επιτέλους να ανοίξουμε τη συζήτηση για την ευθανασία - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Πρέπει επιτέλους να ανοίξουμε τη συζήτηση για την ευθανασία

(Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θέμα της «ευθανασίας», της επιλογής ενός ανθρώπου να έχει ένα αξιοπρεπές τέλος, όπως σημειώνει, πρέπει να ανοίξει επιτέλους στην Ελλάδα, τονίζει σε ανάρτησή του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, με κείμενο που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Facebook, κάνει αναφορά στον σχετικό νόμο που ψήφισε το γαλλικό κοινοβούλιο πριν από έξι μήνες. Αφορμή για αυτή την ανάρτησή του, όπως σημειώνει, η περίπτωση του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου, ο οποίος το επόμενο διάστημα θα πάει στην Ελβετία, μία από τις χώρες που αναγνωρίζουν στους πάσχοντες από ανίατες ασθένειες το δικαίωμα να επιλέξουν οι ίδιοι το πότε θα «φύγουν»

«Αποχαιρετώντας τον να του υποσχεθούμε ότι θα ανοίξουμε και εδώ επιτέλους αυτή τη συζήτηση χωρίς προκαταλήψεις και κραυγές. Το δικαίωμα του ανθρώπου για ένα αξιοπρεπές τέλος», τονίζει ο κ. Θεοδωράκης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Ο ασθενής έχει δικαίωμα να κοιμηθεί βαθιά πριν πεθάνει». Με αυτή τη φράση ως οδηγό το γαλλικό κοινοβούλιο ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία, πριν από έξι μήνες, νόμο που επιτρέπει τη «συνεχή και βαθιά καταστολή ασθενών σε τελικό στάδιο». Είναι αυτό που στην Ελλάδα λέμε «ευθανασία». Τη συζήτηση για το δικαίωμα και των Ελλήνων στην ευθανασία ξαναέβαλε στο δημόσιο διάλογο ο Αλέξανδρος Βέλιος. Δημοσιογράφος αριστοκρατικών αρχών (με την έννοια της ευγένειας και της διαχρονικότητας), ο Αλέξανδρος τολμά να διεκδικεί αυτό το δικαίωμα για τον εαυτό του και σήμερα στο Ίδρυμα Κακογιάννη παρουσιάζει το βιβλίο του «Εγώ και ο θάνατός μου». Ο Αλέξανδρος τις επόμενες μέρες, τους επόμενους μήνες θα φύγει για την Ελβετία. Μια από τις πολλές «δυτικές» χώρες που αναγνωρίζουν στους πολίτες που πάσχουν από ανίατες ασθένειες το δικαίωμα να διαλέξουν πώς και πότε θα φύγουν. Αποχαιρετώντας τον να του υποσχεθούμε ότι θα ανοίξουμε και εδώ επιτέλους αυτή τη συζήτηση χωρίς προκαταλήψεις και κραυγές. Το δικαίωμα του ανθρώπου για ένα αξιοπρεπές τέλος.

Θεοδωράκης: Πρέπει επιτέλους να ανοίξουμε τη συζήτηση για την ευθανασία | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ