Εντυπωσιάζει το θέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς -Πρεμιέρα για την Αντιγόνη του Εθνικού - iefimerida.gr

Εντυπωσιάζει το θέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς -Πρεμιέρα για την Αντιγόνη του Εθνικού

φωτογραφία: delfoi.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε το εργαστήριο αρχαίου δράματος στους Δελφούς και ξεκίνησαν οι παραστάσεις στο ατμοσφαιρικό θέατρο Φρύνιχος.

Εμπειρία για κοινό και ηθοποιούς, ένα θέατρο δυναμικότητας 1200 θέσεων σε δύο διαζώματα, με επένδυση από πέτρα της περιοχής και εκπληκτική θέα προς τον κόλπο της Ιτέας.
Εξαιρετική ακουστική και άρτια υποδομή για την εγκατάσταση μηχανημάτων ήχου και φωτισμού. Η διάμετρος της Ορχήστρας είναι 14 ολόκληρα μέτρα και ο ωφέλιμος χώρος πίσω από αυτήν είναι 46,70 Χ 8,20 μ.

Σε συνεργασία με το πολιτιστικό κέντρο Δελφών, 7 Ιουλίου κάνει πρεμιέρα η Αντιγόνη, η πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.
Ο σκηνοθέτης Στάθης Λιβαθινός επέλεξε το κορυφαίο έργο του Σοφοκλή με τη σκέψη να συνδυάσει την παρουσίασή του με την συνύπαρξη στη σκηνή τριών γενιών ηθοποιών. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε νέα μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη.

Η Αντιγόνη παρουσιάστηκε πιθανότατα στα Μεγάλα Διονύσια του 441 π.Χ και γράφτηκε από τον Σοφοκλή σαν αντίδραση για την εξορία του Θεμιστοκλή, του νικητή της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Στο έργο αυτό, ένα από τα αρτιότερα της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας, η θεματική της σύγκρουσης μεταξύ των νόμων της ηθικής και των νόμων της πολιτείας φτάνει στην κορύφωσή της, με τους δύο ήρωες να επαληθεύουν την τραγική τους υπόσταση, κρατώντας, μέχρι τέλους, τη θέση στην οποία τους έφερε η μοίρα.

Η σύγκρουση μεταξύ των δύο γιων του Οιδίποδα, Πολυνείκη και Ετεοκλή, για τον θρόνο της Θήβας έχει τελειώσει. Τα δύο αδέλφια βρίσκονται νεκρά στο πεδίο της μάχης. Ο Κρέων, ο νέος βασιλιάς της Θήβας, έχει δώσει διαταγή να παραμείνει άταφος ο Πολυνείκης, που πολέμησε ενάντια στην πατρίδα του. Όμως η αδελφή του νεκρού, Αντιγόνη, αποφασίζει να τον τιμήσει με την πρέπουσα ταφή.

Εντυπωσιάζει το θέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς -Πρεμιέρα για την Αντιγόνη του Εθνικού  | iefimerida.gr 0

Ένας μεγάλος θίασος επί σκηνής: Μπέτυ Αρβανίτη, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Κώστας Καστανάς, Αντώνης Κατσαρής, Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη, Μαρία Κωνσταντά, Δημήτρης Λιγνάδης, Βασίλης Μαγουλιώτης, Νίκος Μπουσδούκος, Αστέρης Πελτέκης, Μαρία Σκούντζου, Ευτυχία Σπυριδάκη, Λυδία Τζανουδάκη, Στέλα Φυρογένη, Αντωνία Χαραλάμπους, Γιάννης Χαρίσης. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 15 & 16 Ιουλίου

Την Αντιγόνη ακολουθούν στους Δελφούς οι παραστάσεις:
13/07: Αισχύλου ΟΡΕΣΤΕΙΑ- Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς
16/07 : ΣΥΡΑΝΟ-Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
21/07: ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ - The Russian Moscow Ballet
24/07: Σοφοκλή ΑΝΤΙΓΟΝΗ με τον Νικήτα Τσακίρογλου. Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
02/08: Αισχύλου ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ- Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Σκηνοθεσία: Τζέζαρις Γκραουζίνις
04/08: Αριστοφάνη ΠΛΟΥΤΟΣ- Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δελφοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ