Νέα βόμβα στη Βρετανία: Ο Νάιτζελ Φάρατζ εγκαταλείπει το πλοίο -Παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματός του - iefimerida.gr

Νέα βόμβα στη Βρετανία: Ο Νάιτζελ Φάρατζ εγκαταλείπει το πλοίο -Παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματός του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επικεφαλής του βρετανικού κόμματος UKIP που υποστήριξε το Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ, δήλωσε πως έκανε αυτό που του αναλογεί και παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος.

«Κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος είπα ότι θέλω πίσω τη χώρα μου. Τώρα θέλω πίσω τη ζωή μου», είπε ο Φάρατζ σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο.

Ο Φάρατζ έχει παραιτηθεί και στο παρελθόν από ηγέτης του UKIP, όταν μετά τις γενικές εκλογές του Μαΐου του 2015 δεν εξελέγη βουλευτής. Παρ' όλα αυτά άλλαξε γνώμη και επέστρεψε στο τιμόνι του κόμματος. Όπως είπε, αυτό δεν θα συμβεί αυτή τη φορά.

«Αποφάσισα να κάνω στην άκρη από ηγέτης του UKIP. Η νίκη τού Leave στο δημοψήφισμα σημαίνει ότι η πολιτική μου φιλοδοξία έχει επιτευχθεί. Έχω έρθει σε αυτό τον αγώνα από τις επιχειρήσεις, επειδή ήθελα να είμαστε μια αυτοδιοικούμενη χώρα, όχι για να γίνω ένας πολιτικός καριέρας», είπε και συνέχισε: «Το UKIP είναι σε καλή θέση και θα συνεχίσει, με την πλήρη υποστήριξή μου να προσελκύσει μία σημαντική ψηφοφορία. Ενώ θα αφήσουμε τώρα την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι όροι της αποχώρησής μας είναι ασαφείς. Εάν υπάρξει πάρα πολύ μεγάλη υπαναχώρηση από την κυβέρνηση και με το Εργατικό Κόμμα αποκομμένο από πολλούς από τους ψηφοφόρους του, τότε οι καλύτερες μέρες του UKIP δεν έχουν έρθει ακόμα».

Επανέλαβε την άποψή του ότι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας πρέπει να είχε υποστηρίξει την εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης, αλλά αρνήθηκε να εκφράσει την υποστήριξή του για κάποιον συγκεκριμένο υποψήφιο μεταξύ των Αντρέα Λίντσομ, Μάικλ Γκόουβ ή Λάιαμ Φοξ. Το σημερινό φαβορί, η Τερέζα Μέι, είχε υποστηρίξει την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.

Συνιδρυτής του Ukip (The United Kingdom Independence Party) το 1993, ο πρώην χρηματιστής των 52 ετών είχε κάνει το θέμα της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας τον απώτατο στόχο του. Και πράγματι, ο ίδιος θριαμβολόγησε σε μια συνάντηση με τους ευρωβουλευτές του στις Βρυξέλλες:

«Δεν είναι αστείο, όταν ήρθα εδώ πριν από 17 χρόνια και σας έλεγα ότι θέλω να κάνω εκστρατεία για να βγει το Ηνωμένο Βασίλειο από την ΕΕ, γελάγατε μαζί μου. Τώρα δεν γελάτε πιά, έτσι δεν είναι;» τους είπε και εκείνοι τον επικρότησαν με κραυγές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νάιτζελ Φάρατζ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ