Στο νησί Λέβιθα μια οικογένεια εντοπίζει και συλλαμβάνει τους διακινητές προσφύγων [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Στο νησί Λέβιθα μια οικογένεια εντοπίζει και συλλαμβάνει τους διακινητές προσφύγων [εικόνες & βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: rodiaki.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι μοναδικοί κάτοικοι ενός «ακατοίκητου», όπως το χαρακτηρίζει η πολιτεία, νησιού εντόπισαν και συνέλαβαν διακινητές προσφύγων, τους οποίους και παρέδωσαν στις αρχές.

Η νήσος Λέβιθα βρίσκεται μεταξύ του νομού Δωδεκανήσου και Κυκλάδων και που η πολιτεία χαρακτηρίζει ως ακατοίκητο. Ωστόσο, η μοναδική οικογένεια που ζει στο νησί προχώρησε σε μια πραγματική ηρωική πράξη, αφού κατάφερε να εντοπίσει να συλλάβει και στη συνέχεια να παραδώσει στις αρχές διακινητές προσφύγων.

Η οικογένεια που πρώτα εντόπισε τους μετανάστες αφού τους είχαν αποβιβάσει από το ιστιοφόρο οι διακινητές και στη συνέχεια κατάφερε να τους εντοπίσει αφού είχαν επιμελώς κρυφτεί σε βραχώδη περιοχή, έτσι ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί.

Στο νησί Λέβιθα μια οικογένεια εντοπίζει και συλλαμβάνει τους διακινητές προσφύγων [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Στην εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ μίλησε ο Μανώλης Καμπόσος, κάτοικος του νησιού, ο οποίος άσκησε έντονη κριτική στους χειρισμούς των αρχών απέναντι τους και την ελλειπή προστασία που έχουν οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού:

«Η αποβίβαση έγινε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Ειδοποίησα με δυσκολία (εξαιτίας του ότι η τροφοδοσία με ρεύμα δεν είναι τόσο εύκολη στο νησί) τις αρμόδιες αρχές, ότι ιστιοφόρο που είχε προσεγγίσει την ακτή στα Λέβιθα είχε αποβιβάσει 40 περίπου μετανάστες. Ήρθε πλωτό του λιμενικού και τους μετέφερε μαζί με ένα αλιευτικό που βοήθησε στην όλη διαδικασία. Την επόμενη μέρα (Σαββάτο 2 Ιουλίου) που βγήκα στο βουνό όπως συνηθίζω, είδα με έκπληξή μου δύο άτομα στο βορειοδυτικό μέρος του νησιού να κινούνται. Όταν με είδαν πανικοβλήθηκαν. Άρχισαν να τρέχουν, για να κρυφτούν. Τους φώναξα να σταματήσουν, τους καταδίωξα, τους σταμάτησα. Ειδοποίησα τις αρμόδιες αρχές και ήρθαν και τους τους παρέδωσα. Είναι απαράδεκτο και να το γράψετε αυτό, τόνισε μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ, ότι πολλά θα μπορούσαν να είχαν συμβεί στην διάρκεια της νύχτας. Δεν έπρεπε κάποιος να μας έχει ενημερώσει ότι οι δύο δράστες - διακινητές που έφεραν τους μετανάστες στο νησάκι, δεν είχαν συλληφθεί; Γιατί μας άφησαν εκτεθειμένους σε αυτό τον κίνδυνο;» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Καμπόσος.

Στο μικρό νησάκι, το οποίο βρίσκεται κοντά στην Πάτμο διαμένουν 12 άτομα, τα οποία είναι συγγενείς. Οι κάτοικοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία και το ψάρεμα. Η ζωή είναι πολύ ήρεμη και φυσικά δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν για κανένα λόγο το νησί καθώς όπως λένε δεν συντρέχουν λόγοι. Απέχει 8 ν.μ. από την Αμοργό και 6 ν.μ. από την Κίναρο. Συνδέεται ακτοπλοϊκώς με την Πάτμο μία φορά την εβδομάδα.

Στο νησί Λέβιθα μια οικογένεια εντοπίζει και συλλαμβάνει τους διακινητές προσφύγων [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Πηγή πληροφοριών & Βίντεο: rodiaki.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νησί πρόσφυγες κάτοικοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ