Μάρτιν Σουλτς: Να δημιουργηθεί «ευρωπαϊκή κυβέρνηση» -Τι αναφέρει σε άρθρο του - iefimerida.gr

Μάρτιν Σουλτς: Να δημιουργηθεί «ευρωπαϊκή κυβέρνηση» -Τι αναφέρει σε άρθρο του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς εισηγείται την εξέλιξη της Κομισιόν «σε μια πραγματική ευρωπαϊκή κυβέρνηση».

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στη σημερινή έκδοση της «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο κ. Σουλτς επισημαίνει ότι αυτή η «ευρωπαϊκή κυβέρνηση» θα πρέπει να υπόκειται στον κοινοβουλευτικό έλεγχο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ενός δεύτερου σώματος, το οποίο θα αποτελείται από εκπροσώπους των κρατών-μελών. «Αυτό θα καταστήσει πιο διαφανή την πολιτική ευθύνη σε ευρωπαϊκό επίπεδο», όπως λέει.

Σύμφωνα με τον Μάρτιν Σουλτς, η ΕΕ δεν θα έπρεπε να ασχολείται με ζητήματα που μπορούν να επιλυθούν σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο, αλλά αντιθέτως να επικεντρώσει σε θέματα τα οποία μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ευρωπαϊκά κράτη μόνον από κοινού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ