Παυλόπουλος σε ολλανδική εφημερίδα: Η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ δεν πρέπει να διακυβεύεται - iefimerida.gr

Παυλόπουλος σε ολλανδική εφημερίδα: Η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ δεν πρέπει να διακυβεύεται

Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνέντευξη στην εφημερίδα Het Financieele Dagblad παραχώρησε ο Προκόπης Παυλόπουλος, ενόψει της διήμερης παραμονής του στην Ολλανδία μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε ο βασιλιάς της χώρας Βίλεμ Αλεξάντερ.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε μεταξύ άλλων τις τεράστιες θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι ορισμένα σημεία του τρέχοντος προγράμματος έχουν λάθη τα οποία πρέπει να διορθωθούν.

«Το κλίμα απέναντι στην Ελλάδα έχει σαφώς βελτιωθεί. Αυτό είναι επίσης σημαντικό για την εμπιστοσύνη. Οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες. Τώρα που η Ελλάδα εκπληρώνει πλήρως τις υποχρεώσεις της, πρέπει να ξαναδούμε ορισμένα σημεία του τρέχοντος Προγράμματος και να διορθώσουμε τα λάθη» δήλωσε.

Η ολλανδική εφημερίδα επισημαίνει ότι ο κ. Παυλόπουλος κέρδισε το σεβασμό από το ευρύτερο πολιτικό φάσμα, αφού το 2015 η υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Δημοκρατίας υποστηρίχθηκε τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ όσο και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για τα... λάθη που ανέφερε ότι υπάρχουν στο τρέχων πρόγραμμα εξήγησε ότι αναφέρεται θέματα άμεσης ή έμμεσης φορολογίας, τα οποία έχουν προφανώς υφεσιακές επιπτώσεις, ενώ σχετικά με τη σκληρή στάση της Ολλανδίας εκείνος είπε:

Το κλίμα έχει πλέον βελτιωθεί και γι' αυτό δεν θέλω να μείνω σε λίγες μεμονωμένες αρνητικές δηλώσεις. Και θέλω να ευχαριστήσω την Ολλανδία για την υποστήριξη που έχουμε λάβει τα τελευταία χρόνια, διότι η Ολλανδία αποτελεί έναν από τους βασικούς, ουσιαστικώς δε ιδρυτικούς, πυλώνες του όλου Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος. Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να αγωνιστούμε μαζί με την Ολλανδία για το μέλλον της ΕΕ.

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος απάντησε στο ερώτημα “Τι μπορεί να σημαίνει η Ολλανδία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα”.

«Η Ολλανδία θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα στην προσπάθεια διόρθωσης του τρέχοντος Προγράμματος και να συμβάλει στην επικράτηση της Αλληλεγγύης που απαιτείται εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίλυση του οξύτατου Προσφυγικού ζητήματος» κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ