Ράλι ανόδου στα διεθνή χρηματιστήρια – Στα ύψη η Wall Street - iefimerida.gr

Ράλι ανόδου στα διεθνή χρηματιστήρια – Στα ύψη η Wall Street

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η είδηση για την ιστορική απόφαση που πήραν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες σε Αγγλία, Ιαπωνία, Καναδά, Ελβετία για την ενίσχυση της παγκόσμιας ρευστότητας προκάλεσε κούρσα ανόδου στα διεθνή χρηματιστήρια.
Πρασίνισε με το άνοιγμά του ο πίνακας των μετοχών στην Wall Street καθώς το κύμα αισοδοξίας από την ιστορική τραπεζική συμφωνία εκτόξευσε τον δείκτη Dow Jones που σημείωσε άλμα 400 μονάδων, ενώ και ο δείκτης NASDAQ σημείωσε άνοδο που ξεπέρασε το 3%. Μάλιστα οικονομικοί παράγοντες εκτιμούν ότι μέσα σε λίγες ώρες εξανεμίστηκαν οι ζημίες των τελευταίων τριών εβδομάδων. Ωστόσο αρκετοί οικονομικοί αναλυτές ναι μεν χαιρετίζουν την κίνηση Των τραπεζών εκφράζουν όμως τις ανησυχίες τους για το πόσο θα διαρκέσει το κλίμα της ευφορίας, αλλά και για το ποιές θα είναι οι συνέπειες της αύξησης ρευστότητας, αναγνωρίζουν όμως πως ήταν απαραίτητη μια κάποια πρωτοβουλία καθώς οι πιέσεις στις παγκόσμιες αγορές το τελευταίο διάστημα είχαν γίνει πραγματικά ασφυκτικές.
Την ίδια ώρα ο δείχτης DAX στο γερμανικό χρηματιστήριο εμφάνισε άνοδο που άγγιξε το 4,9%, ενώ ενισχυμένα εμφανίστηκαν τόσο το ευρώ όσο και το δολάριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ