Νηπιαγωγείο για προσφυγόπουλα στη Μυρσίνη Ηλείας [εικόνες] - iefimerida.gr

Νηπιαγωγείο για προσφυγόπουλα στη Μυρσίνη Ηλείας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα νηπιαγωγείο στο LM Village στη Μυρσίνη Ηλείας είναι έτοιμο να υποδεχθεί τα μικρά παιδιά του προσφυγικού κέντρου της περιοχής.

Το Νηπιαγωγείο στεγάστηκε στις κενές αίθουσες δίπλα στο χώρο του εστιατορίου και μέχρι προχθές λειτουργούσε με πρόχειρες καρέκλες και τραπέζια. Η εικόνα που διαδόθηκε μέσα από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ ευαισθητοποιήσε την μη κερδοσκοπική οργάνωση ΠΥΡΝΑ που φρόντισε να εξοπλίσει με ειδικά έπιπλα για παιδιά και με τη βοήθεια χορηγών το χώρο του Νηπιαγωγείου, ενώ παράλληλα εξασφάλισε γραφική ύλη και βιβλία για όλο το χρόνο για τη σωστή λειτουργία του Νηπιαγωγείου.

Νηπιαγωγείο για προσφυγόπουλα στη Μυρσίνη Ηλείας [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

«Η ΠΥΡΝΑ (με έδρα την Κηφισιά στην Αθήνα) είναι μη κερδοσκοπική πολιτιστική αστική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2000, με σκοπό την προαγωγή της έννοιας της δια βίου μάθησης και την παροχή δυνατοτήτων για την επέκταση της γνώσης, την προσωπική ανάπτυξη και τη δημιουργική ψυχαγωγία για ενήλικες και παιδιά. Είδαμε φωτογραφίες και σκεφθήκαμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των παιδιών», δήλωσε η εκπρόσωπος της ΠΥΡΝΑ κ. Μαρίνα Κουρεμένου.

Νηπιαγωγείο για προσφυγόπουλα στη Μυρσίνη Ηλείας [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

«Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών ανέλαβαν πρωτοβουλία και φοιτητές- νηπιαγωγοί θα έρχονται εδώ για να περνούν με τα παιδιά λίγες δημιουργικές ώρες απασχόλησης. Θα πρέπει με τη φροντίδα της Πολιτείας να αυξηθούν οι εθελοντές εδώ στο Προσφυγικό Κέντρο, γιατί είναι αδύνατον να τα καταφέρνει όλα μόνος του ο εθελοντής κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, που έχει ορισθεί από τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης», συμπλήρωσε η κ. Κουρεμένου.

Πηγή: patrisnews

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νηπιαγωγείο Ηλεία προσφυγόπουλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ