Στουρνάρας: Θα απελευθερώσουμε το χρήμα που βρίσκεται κάτω από τα στρώματα - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Θα απελευθερώσουμε το χρήμα που βρίσκεται κάτω από τα στρώματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το επόμενο βήμα στη χαλάρωση των capital controls θα είναι να μπορεί να βγάλει χωρίς φόβο ο πολίτης τα λεφτά από τα στρώματα, καθώς το νέο χρήμα και εντός Ελλάδας δεν θα υπόκειται σε κεφαλαιακούς ελέγχους.

Αυτό δηλώνει με συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής» ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας σημειώνοντας ότι «θα απελευθερώσουμε το χρήμα που βρίσκεται στα στρώματα, όπως κάναμε για τα χρήματα του εξωτερικού. Αυτό θα είναι ένα από τα πρώτα επόμενα μέτρα για την άρση των capital controls, καθώς το κουβεντιάζουμε με το υπουργείο Οικονομικών. Έτσι θα μπορεί κάποιος να βάζει και να βγάζει χρήματα από τις τράπεζες όποτε θέλει χωρίς να υπόκειται σε κεφαλαιακό περιορισμό. Αυτό θα αφορά το νέο χρήμα που θα μπαίνει στις τράπεζες », τόνισε. Όσον αφορά τα επόμενα βήματα, ο επικεφαλής της ΤτΕ συμπληρώνει: «Επίσης, δεν θα εντάσσεται στο καθεστώς κεφαλαιακού ελέγχου η πρόωρη αποπληρωμή δανείων, ενώ θα πρέπει να διευκολύνουμε επιχειρήσεις στην εισαγωγή πρώτων υλών.»

Ο επικεφαλής της ΤτΕ εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα εντάξει και την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στο τέλος του χρόνου, συνδέοντας μάλιστα στην απόφαση με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Και επιμένει πως θα ήταν προς όφελος και της χώρας και των δανειστών να επιταχυνθεί η απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ θεωρεί -με τεχνοκρατικά επιχειρήματα- ότι τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, σε συνδυασμό με μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις, θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Αναφορικά με την καταιγίδα που έχει ξεσπάσει μετά το Brexit, ο Στουρνάρας την αντιμετωπίζει με επιδεικτική ψυχραιμία, εκτιμώντας ότι βραχυπρόθεσμα δεν θα επηρεάσει την ελληνική οικονομία, ούτε θα προκαλέσει προβλήματα στη δεύτερη αξιολόγηση. κατά τη γνώμη του, η απάντηση στο Brexit θα πρέπει να είναι περισσότερη Ευρώπη, βαθύτερη ΟΝΕ, συμπεριλαμβανομένης και της πανευρωπαϊκής εγγύησης καταθέσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Στουρνάρας καταθέσεις capital controls
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ