O Τσίπρας στην έδρα του τεχνολογικού κολοσσού Huawei -Τον ξενάγησαν υπό τους ήχους του Ζορμπά [εικόνες] - iefimerida.gr

O Τσίπρας στην έδρα του τεχνολογικού κολοσσού Huawei -Τον ξενάγησαν υπό τους ήχους του Ζορμπά [εικόνες]

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΕΡΑ/WU HONG
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά επενδύει σημαντικά στον κλάδο της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην έδρα του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Huawei στο Πεκίνο.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τους επικεφαλής της εταιρείας -και μάλιστα υπό τον ήχο του Ζορμπά- σε διάφορα τμήματα, όπου έγινε παρουσίαση των τεχνολογικών επιτευγμάτων της Huawei όπως τα κινητά τηλέφωνα 5G αλλά και έξυπνες εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας.

O Τσίπρας στην έδρα του τεχνολογικού κολοσσού Huawei -Τον ξενάγησαν υπό τους ήχους του Ζορμπά [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο κ.Τσίπρας στη συνάντησή του με τους επικεφαλής του κινεζικού ομίλου αναφέρθηκε στη δημιουργία της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής παρά τω Πρωθυπουργώ και στο γεγονός ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος θέτει στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων τις Νέες Τεχνολογίες, την Πληροφορική και την Έρευνα.

O Τσίπρας στην έδρα του τεχνολογικού κολοσσού Huawei -Τον ξενάγησαν υπό τους ήχους του Ζορμπά [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τόνισε, μάλιστα, ότι θα κατασκευασθεί ένα τεχνολογικό πάρκο στην Αθήνα και πρότεινε την αδελφοποίηση του τεχνολογικού πάρκου Huawei με την Τεχνόπολις Θεσσαλονίκης. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, οι νέες τεχνολογίες είναι αναπτυξιακό εργαλείο και όχι απλά ένας κλάδος της οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Huawei τόνισε ότι η κινεζική εταιρεία θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα τριετούς διάρκειας για την εκπαίδευση Ελλήνων φοιτητών στην τεχνολογία νέας γενιάς.

O Τσίπρας στην έδρα του τεχνολογικού κολοσσού Huawei -Τον ξενάγησαν υπό τους ήχους του Ζορμπά [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Φωτογραφίες: AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσίπρας HUAWEI
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ