Νέο ψυχροπολεμικό επεισόδιο ανάμεσα σε πλοία των ΗΠΑ και της Ρωσίας - iefimerida.gr

Νέο ψυχροπολεμικό επεισόδιο ανάμεσα σε πλοία των ΗΠΑ και της Ρωσίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς κοντά σε πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται για το δεύτερο ψυχροπολεμικού τύπου περιστατικό, μέσα σε διάστημα εβδομάδων, δημοσιοποίησαν σήμερα οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Η ρωσική φρεγάτα “Yaroslav Mudry”πλησίασε σε μικρή απόσταση το πλοίο κατευθυνόμενων πυραύλων “USS San Jacinto” στις 30 Ιουνίου και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, σύμφωνα με τη διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων Ευρώπης (U.S.EUCOM).

Το αμερικανικό πλοίο δεν απειλήθηκε από τους ελιγμούς της ρωσικής φρεγάτας, ενώ διατήρησε σταθερή την πορεία του και την ταχύτητά του, αναφέρει η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι οι ελιγμοί του ρωσικού πλοίου, θεωρούνται υψηλής επικινδυνότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ