Το Tango Acropolis επιστρέφει σε Καλλιμάρμαρο και Τεχνόπολη - iefimerida.gr

Το Tango Acropolis επιστρέφει σε Καλλιμάρμαρο και Τεχνόπολη

Tango Acropolis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Tango Acropolis επιστρέφει στην Αθήνα με ένα εορταστικό διήμερο εκδηλώσεων σε Καλλιμάρμαρο και Τεχνόπολη.

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων της ανεξαρτησίας της Αργεντινής και με μια ιδέα αφιερωμένη στην ανθρώπινη ενότητα μέσω της αγκαλιάς του Τango, ενός χορού που αποτελεί μια παγκόσμια γλώσσα έκφρασης και επικοινωνίας. Το Tango Acropolis, ο ετήσιος θεσμός που έχει καθιερωθεί από το 2011 στην Αθήνα, ετοιμάζει για φέτος ένα εορταστικό διήμερο.

Το πρώτο ραντεβού δίνεται το Σάββατο 9 Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο. Ο προαύλιος χώρος του Παναθηναϊκου Σταδίου θα μεταμορφωθεί σε μια τεράστια πίστα χορού για όλους τους λάτρεις του tango, ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές αλλά και αυτούς που θέλουν μόνο να απολαύσουν το θέαμα.
Θα είναι ένας εορτασμός και μια πολιστιστική γέφυρα των δύο χωρών Ελλάδας και Αργεντινής, με συστατικά στοιχεία, το χορό, τη μουσική και τους ανθρώπους.
Η βραδιά θα πλαισιωθεί από τη μουσική της πενταμελούς ορχήστρας Evocation, που έχει σκοπό να μας παρασύρει σ’ένα ταξίδι αισθήσεων από τα μυστηριακά, σκοτεινά tango του Piazzolla μέχρι τα χαριτωμένα vals και τις σπιρτόζικες milongas της «χρυσής εποχής». Η ώρα έναρξης έχει προγραμματιστεί για τις 21.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το Tango Acropolis επιστρέφει σε Καλλιμάρμαρο και Τεχνόπολη  | iefimerida.gr 0

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 10 Ιουλίου το Tango Acropolis παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση TANGO EN EROS στην κεντρική ανοιχτή σκηνή της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Παράσταση αφιερωμένη στον έρωτα και πλημμυρισμένη από τον αισθησιασμό, το πάθος και τη σαγήνη του Tango. Μια μαγική καλοκαιρινή βραδιά με πρωταγωνιστές δέκα διάσημα ζευγάρια Αργεντίνων και Ελλήνων χορευτών που έχουν διαπρέψει σε διεθνείς διαγωνισμούς και παραστάσεις. Μαζί τους στη σκηνή, η ορχήστρα Tangarto και η φημισμένη τραγουδίστρια Martha Moreleon.
Εντυπωσιακές χορογραφίες, κινήσεις κοφτές και φλογερά βήματα με συνοδεία τις αργεντίνικες μελωδίες και μια φωνή που αφηγείται με πάθος μικρές και έντονες ερωτικές ιστορίες. Η σκηνοθετική επιμέλεια της βραδιάς είναι του Luis Alberto Mestre.
Ώρα Έναρξης: 21.00, Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ (καθήμενων), 5 ευρώ (χωρίς θέση)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ tango acropolis Καλλιμάρμαρο Τεχνόπολη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ