Ξυδάκης: Αν υπάρχει δισταγμός από τους επενδυτές θα αργήσει η ανάπτυξη - iefimerida.gr

Ξυδάκης: Αν υπάρχει δισταγμός από τους επενδυτές θα αργήσει η ανάπτυξη

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αυτό που προσπαθούμε να εδραιώσουμε είναι ότι θα έχουμε σταθεροποίηση», ανέφερε ο Νίκος Ξυδάκης.

«Η ανάπτυξη δεν εξαρτάται μόνο από τη βούληση. Αν υπάρχει δισταγμός (σ.σ από τους επενδυτές)θα αργήσουν μερικά πράγματα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών απαντώντας στο ερώτημα αν αυτό το έτος θα είναι έτος ανάπτυξης.

Σχολιάζοντας σε συνέντευξή του στον real fm τα όσα έγιναν με την COSCO, ανέφερε πως «Υπάρχουν πάρα πολλές συμφωνίες και συμβάσεις δύσκολες. Όλες αυτές οι μεταβολές και οι παραχωρήσεις γίνονται με κλυδωνισμούς, δεν γίνονται σιγαλά».

Ερωτηθείς για την εφαρμογή του Προγράμματος είπε πως «μερικά πράγματα μπορούν να τελειώνουν πιο γρήγορα και χωρίς μεγάλο θόρυβο» για να σχολιάσει μετά πως «όταν έχεις μπροστά σου δύσκολα πράγματα προσπαθείς να βρεις ένα καινούργιο συμβιβασμό, αντιστέκεσαι, διαπραγματεύεσαι».

Μιλώντας τέλος για τις επιπτώσεις του BREXIT για τη χώρα μας ανέφερε πως «στο στόχαστρο αυτή τη στιγμή δεν είναι η Ελλάδα. Έχει αλλάξει η δυναμική των πραγμάτων» και υπογράμμισε πως «οι αγορές δεν πρέπει να επηρεάζουν τη μεγάλη πολιτική εικόνα». Όπως είπε, «το θέμα είναι αν θα ληφθούν ιστορικής σημασίας αποφάσεις. Ο χρόνος κυλάει υπέρ της Βρετανίας. Η Βρετανία θα διαπραγματεύεται και θα έχει οριστεί το βασικό πλαίσιο της ειδικής σχέσης που θα έχει η Βρετανία. Όλα είναι ανοιχτά, ακόμα και η καινούργια κυβέρνηση που θα εκλεγεί να ξαναθέσει το ζήτημα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Ξυδάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ