Γεννηματά σε κυβέρνηση: Μην παραδώσετε το management των ελληνικών τραπεζών σε ξένα χέρια - iefimerida.gr

Γεννηματά σε κυβέρνηση: Μην παραδώσετε το management των ελληνικών τραπεζών σε ξένα χέρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Βουλή στις 19 Νοεμβρίου 2015, είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για τις συνέπειες της παράδοσης του management των ελληνικών τραπεζών σε ξένα χέρια.

«Δεν αντιλαμβάνεστε ότι ο αφελληνισμός των Τραπεζών θα επιφέρει αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών επιχειρήσεων.

Δεν συνειδητοποιείτε ότι η ρύθμισή σας συνδέεται άμεσα με το μέλλον των επιχειρηματικών κόκκινων δανείων και την πρόθεση πώλησής τους σε ξένα funds, αυτά που εσείς καταγγείλατε ως κοράκια της αγοράς".

Δυστυχώς επαληθευτήκαμε.

Σήμερα ευκαιριακά-κερδοσκοπικά ξένα funds, επιχειρούν να πάρουν στα χέρια τους τις ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να ελέγξουν τα "κόκκινα" δάνεια, να ρευστοποιήσουν περιουσίες, να βγάλουν γρήγορα μεγάλα κέρδη.

Πρακτικές που αντίκεινται και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, μια και ανάλογοι σχεδιασμοί δεν συμβαίνουν πουθενά στην Ευρώπη.

Οι Ελληνικές Τράπεζες που ανακεφαλιοποιήθηκαν με ευρωπαϊκά δάνεια που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός, πρέπει επιτέλους να αποτελέσουν μοχλό στην προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Γι' αυτό η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές, οφείλουν να κινητοποιηθούν και να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις "ελέγχου", που οργανώνονται ενάντια στις ελληνικές τράπεζες και κατ’ επέκταση τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Πριν να είναι πολύ αργά....»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ