Λαχταριστό σούσι, παγοθεραπεία και μασάζ – Το «μαρτύριο» των πρωταθλητών - iefimerida.gr

Λαχταριστό σούσι, παγοθεραπεία και μασάζ – Το «μαρτύριο» των πρωταθλητών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ζωή των αθλητών που κάνουν πρωταθλητισμό είναι γεμάτη εκατομμύρια και ανέσεις αλλά έχει και ευθύνες. Περισσότερες απ' όσες μπορεί να φανταστεί κάποιος που είναι έξω από το χορό. Είναι χαρακτηριστικό το τρίωρο που χρειάζεται ο Αντι Μάρεϊ μετά από κάθε αγώνα του.

Με αφορμή τη συμμετοχή του στο Wimbledon, ο Μάρεϊ άνοιξε τις πύλες των αποδυτηρίων στους δημοσιογράφους προκειμένου να διαπιστώσουν και οι ίδιοι γιατί αργεί κάθε φορά να αποχωρήσει από το γήπεδο.

Ο Σκωτσέζος τενίστας μπορεί να διαμένει σε μια έπαυλη αξίας 5 εκατομμυρίων λιρών, έχοντας το προσωπικό του σινεμά και γυμναστήριο, όμως τις ημέρες των αγώνων, το χαίρεται ελάχιστα.

«Δεν προλαβαίνω να δω την κόρη μου πολλές φορές. Οταν φτάνω σπίτι έχει κοιμηθεί και όταν ξυπνάω να πάω για προπόνηση, κοιμάται ακόμα», δήλωσε πρόσφατα ο Μάρεϊ.

Ποια είναι όμως η διαδικασία που τον κρατά τόσο ώρα στα αποδυτήρια.

Ο Μάρεϊ χρειάζεται περίπου 15 λεπτά για ένα ντουζ και στη συνέχεια κάνει 10 λεπτά ποδήλατο, το οποίο θεωρείται το πρώτο στάδιο της αποθεραπείας.

Ο οργανισμός του πρέπει 30 λεπτά μετά το τέλος του αγώνα να εφοδιαστεί με υγιεινό φαγητό, προκειμένου να μην υποστούν ζημιά οι μύες του. Σύμφωνα με κορυφαίους διατροφολόγους, ο συνδυασμός υδατανθράκων (ρύζι) και καθαρής πρωτεϊνης (ψάρι) είναι ό,τι καλύτερο για τον οργανισμό.

Λαχταριστό σούσι, παγοθεραπεία και μασάζ – Το «μαρτύριο» των πρωταθλητών | iefimerida.gr 0

Περίπου 5 λεπτά χρειάζεται το επιτελείο του Μάρεϊ για να κάνει τις απαραίτητες μετρήσεις νερού στον οργανισμό του Μάρεϊ ώστε να μην αφυδατωθεί ενώ ακολουθεί μασάζ διάρκειας 45 λεπτών προκειμένου να αποφευχθούν οι τραυματισμοί.

Σε αυτό βοηθάει και το 8λεπτο της παγοθεραπείας με τον Μάρεϊ να περπατάει σε δεξαμενή με νερό σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Λαχταριστό σούσι, παγοθεραπεία και μασάζ – Το «μαρτύριο» των πρωταθλητών | iefimerida.gr 1

Αμέσως ακολουθεί ένα 5λεπτο βουτιάς σε τζακούζι με ζεστό νερό, προκειμένου οι μύες του να αποκτήσουν ξανά την ελαστικότητα που απαιτείται.

Λαχταριστό σούσι, παγοθεραπεία και μασάζ – Το «μαρτύριο» των πρωταθλητών | iefimerida.gr 2

Αυτό το δίωρο, αποτελεί το κομμάτι της αποθεραπείας που ακολουθεί ο διάσημος τενίστας, έπειτα από κάθε μεγάλο και δύσκολο παιχνίδι. Όπως δηλαδή αυτά που θα έρθουν στο Wimbledon.

Φωτογραφίες Instagram@Andy Murray

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αντι Μάρεϊ τένις Διατροφή αποθεραπεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ