Ρεκόρ εσόδων στην ιστορία του ποδοσφαίρου η Μπαρτσελόνα -Ξεπέρασε τα 670 εκατ.ευρώ - iefimerida.gr

Ρεκόρ εσόδων στην ιστορία του ποδοσφαίρου η Μπαρτσελόνα -Ξεπέρασε τα 670 εκατ.ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι η μεγαλύτερη ομάδα στον πλανήτη, έχει στις τάξεις τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου και την καλύτερη επιθετική τριάδα.

Ετσι, η Μπαρτσελόνα του Μέσι, του Σουάρες και του Νεϊμάρ είναι πρώτη και στα έσοδα. Και όχι απλά πρώτη, αλλά έκανε ρεκόρ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Η απολογιστική συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Μπαρτσελόνα, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, συνοδεύτηκε από την ανακοίνωση των φετινών εσόδων, των μεγαλύτερων ενός συλλόγου σε ένα έτος στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ο επικεφαλής του συλλόγου, όπως μεταφέρει το contra.gr, παρουσίασε το στρατηγικό πλάνο του για τη νέα εποχή των Καταλανών, μετά από τη νίκη στις προ μηνών προεδρικές εκλογές, το οποίο στοχεύει στο "να γίνει η Μπάρτσα μεγαλύτερη, ακόμα πιο οικουμενική και διεθνής μέσα από πρότζεκτ όπως τα Masia 360, τα σχολεία της Μπαρτσελόνα και τις ακαδημίες".

Όπως τόνισε ο Μπαρτομέου "το 2003, έλεγαν ότι για να έχεις μία δυνατή ομάδα και ικανοποιημένα μέλη πρέπει να μπορείς να επανεπενδύεις όλο και περισσότερα έσοδα. Εμείς λέμε ότι δεν γίνεται να εξαρτάσαι μόνο από τα αποτελέσματα".

Σχολιάζοντας τον ανταγωνισμό και το μοντέλο των μεγαλοεπιχειρηματιών - ιδιοκτητών, διαφοροποιήθηκε: "Έχουμε σπουδαίους αντιπάλους, ιδιοκτησίας μεγιστάνων, ενώ άλλοι είναι στο χρηματιστήριο. Πρόκειται για αντιπάλους και εκτός γηπέδων, με τους οποίους ανταγωνιζόμαστε για σπόνσορες και όχι μόνο. Είναι μονόδρομος το 2021 να είμαστε ακόμα πιο μεγάλοι. Είμαστε περήφανοι επειδή σήμερα ηγούμαστε του κόσμου του αθλητισμού. Δεν έχουμε πολλά, αλλά έχουμε απεριόριστες πηγές. Όσο για το Financial Fair Play, το πλεονέκτημά μας είναι ότι επανεπενδύουμε ότι βγάζουμε. Η ιδέα να πλουτίσουμε τους μετόχους μας δεν προκύπτει από αυτό το διοικητικό συμβούλιο".

Μεταξύ των ερωτήσεων που προέκυψαν στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο οικονομικός απολογισμός της σεζόν 2015-2016. Ο Μπαρτομέου δήλωσε ότι η φετινή χρονιά ήταν η καλύτερη ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου στην ιστορία του αθλήματος, με βάση τα δημοσιευμένα δεδομένα.

"Έχουμε νέο ρεκόρ εσόδων που αγγίζει τα 670.000.000 ευρώ", τόνισε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, η οποία την περσινή σεζόν είχε ανακοινώσει μέσω του ισολογισμού της έσοδα 608.000.000 και 15.000.000 κέρδος μετά φόρων.

Το παγκόσμιο ρεκόρ κρατούσε από την περσινή σεζόν η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία στον ισολογισμό της είχε ανακοινώσει έσοδα 660.600.000.

Ο πρόεδρος των "μπλαουγκράνα" ανακοίνωσε ότι "μειώσαμε το χρέος κατά 40.000.000 ακόμη" και από τα 320.000.000 έπεσε στα 280.000.000.

Μετά από μία καλοκαιρινή σεζόν δίχως μεταγραφές λόγω της σχετικής τιμωρίας από τη FIFA, πλέον η Μπαρτσελόνα διαθέτει 60.000.000 ευρώ για μεταγραφές συν τα έσοδα από τις πωλήσεις, με αρχή τα 8.000.000 ευρώ από τον Μαρκ Μπάρτρα που κατέληξε στην Ντόρτμουντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπαρτσελόνα έσοδα Μέσι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ