Πράσινο φως από την Κομισιόν στο αίτημα της Ιταλίας για έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας - iefimerida.gr

Πράσινο φως από την Κομισιόν στο αίτημα της Ιταλίας για έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Aris Oikonomou / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει δίκιο στην Ιταλία, με την απόφαση της Κομισιόν για προληπτικό πρόγραμμα ρευστότητας υπέρ της στήριξης των τραπεζών», μεταδίδει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

Πρόκειται φυσικά, για ευθεία αναφορά στην πρόσφατη αντιπαράθεση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματτέο Ρέντσι, για το αν μπορούν να υπάρξουν έκτακτου είδους παρεμβάσεις προς στήριξη του τραπεζικού τομέα, για να αποφευχθούν τυχόν αρνητικές συνέπειες εξαιτίας του Brexit.

Παράλληλα, ο ιταλικός τύπος αναφέρεται και στην νέα συνεργασία ανάμεσα στην καγκελάριο Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Ολάντ και τον Ματτέο Ρέντσι, με διακηρυγμένο στόχο να δοθεί νέα ώθηση στο ευρωπαϊκό ιδεώδες και στο μέλλον της Ένωσης. Πηγές της γαλλικής Προεδρίας, χαρακτηρίζουν το νέο αυτό διευρυμένο διευθυντήριο, «πολύ ομοιογενές», από τη στιγμή που «δεν υπήρξαν διαφορετικές αποχρώσεις στον τρόπο και στο ύφος προσέγγισης των κύριων προβλημάτων».

Όσο για την διάσταση απόψεων ανάμεσα στην Ρώμη και το Βερολίνο για το bail in, πολλοί παρατηρητές αναμένουν να διαπιστώσουν αν, μετά την σχετική τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λήξει και κάθε είδος φραστικής διαμάχης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία Κομισιόν ρευστότητα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ