H δημοσιογράφος της Daily Mail που «έφαγε» τον Μπόρις Τζόνσον -Η απίστευτη Σάρα Βάιν [εικόνες] - iefimerida.gr

H δημοσιογράφος της Daily Mail που «έφαγε» τον Μπόρις Τζόνσον -Η απίστευτη Σάρα Βάιν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επεισόδια από το σίριαλ House of Cards παρακολουθούν οι Βρετανοί με αφορμή την τρελή κούρσα για τον διάδοχο του Ντέιβιντ Κάμερον.

Ενώ σήμερα το μεσημέρι ο διάσημος Μπόρις Τζόνσον αναμενόταν να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, με μια θεατρική κίνηση τον πρόλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ.

Αποτέλεσμα; Ο Τζόνσον ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα διαδοχής.

H δημοσιογράφος της Daily Mail που «έφαγε» τον Μπόρις Τζόνσον -Η απίστευτη Σάρα Βάιν [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Κεντρικό ρόλο στην υποψηφιότητα του Γκόουβ έπαιξε η σύζυγός του και αρθρογράφος στην Daily Mail Σάρα Βάιν, η οποία προκάλεσε σάλο προ ημερών με ένα μέιλ που έστειλε στον σύζυγό της.

H δημοσιογράφος της Daily Mail που «έφαγε» τον Μπόρις Τζόνσον -Η απίστευτη Σάρα Βάιν [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σε αυτό το μήνυμα, το οποίο εστάλη σε κάποιον τρίτο κατά λάθος, η Σάρα Βάιν ανησυχούσε για τη δημοτικότητα του «BoJo» στο εσωτερικό του Συντηρητικού Κόμματος και συμβούλευε τον σύζυγό της να απαιτήσει εγγυήσεις από τον Μπόρις Τζόνσον ως αντάλλαγμα της στήριξής του.

«Το μήνυμά μου είναι απλό: ΠΡΕΠΕΙ να ζητήσεις ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ από τον Μπόρις, ΑΛΛΙΩΣ να μην τον στηρίξεις. Μετά θα μπούμε στις λεπτομέρειες, αλλά αν δεν το κάνεις, δεν θα έχει το πλεονέκτημα των κινήσεων. Μην τον αφήσεις ήσυχο».

H δημοσιογράφος της Daily Mail που «έφαγε» τον Μπόρις Τζόνσον -Η απίστευτη Σάρα Βάιν [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν είναι «προδότης» για πρώτη φορά. Πρόσφατα πρόδωσε τον Ντέιβιντ Κάμερον, αφού τον εγκατέλειψε για να τεθεί υπέρ του Brexit. Σε όλη την εκστρατεία προσπάθησε να διαφημίσει κυρίως τον εαυτό του και προκάλεσε αίσθηση με τη φράση του «Η Μεγάλη Βρετανία έχει απηυδήσει με τους τεχνοκράτες». Οι Βρετανοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Γκόουβ δεν δίστασε καθόλου να μπήξει το μαχαίρι στην πλάτη του Μπόρις Τζόνσον τη στιγμή που στο Συντηρητικό Κόμμα υπερέχει το σύνθημα «Ολοι εκτός από τον Μπόρις».

H δημοσιογράφος της Daily Mail που «έφαγε» τον Μπόρις Τζόνσον -Η απίστευτη Σάρα Βάιν [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η συνωμοσία γύρω από ένα... αρνί

Η συνωμοσία εναντίον του Κάμερον πλέχτηκε τον περασμένο Μάρτιο, γύρω από ένα ψητό μπούτι αρνί.

Δύο κορυφαία στελέχη, ευρωσκεπτικιστές του Συντηρητικού Κόμματος, αποφασίζουν να συμμαχήσουν και να στείλουν τον Κάμερον στα θυμαράκια. Η σκηνή διαδραματίστηκε στο βόρειο Λονδίνο, στο διαμέρισμα του Μπόρις Τζόνσον. Εκείνο το βράδυ, και ενώ ο Τζόνσον είναι ακόμη δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας, καλεσμένος ήταν ο πολύ σημαντικός υπουργός Δικαιοσύνης της Αγγλίας Μάικλ Γκόουβ, προσωπικός φίλος του Κάμερον.

Οι δύο πολιτικοί κάθισαν δίπλα δίπλα, σε έναν καναπέ στο σαλόνι, «όπου επικρατούσε ένα κομψό χάος μπορντέλου». Η βραδιά είχε «κάτι το σουρεαλιστικό» θα περιγράψει αργότερα η ίδια η Σάρα Βάιν στην Daily Mail. Αυτό το δείπνο έγινε μόλις λίγες ημέρες πριν ο Κάμερον αναχωρήσει για Βρυξέλλες, προκειμένου να εξασφαλίσει μια ειδική συμφωνία με τους Ευρωπαίους ώστε να πείσει τους Βρετανούς να παραμείνουν στην ΕΕ.

H δημοσιογράφος της Daily Mail που «έφαγε» τον Μπόρις Τζόνσον -Η απίστευτη Σάρα Βάιν [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η Σάρα Βάιν, υπέρβαρη, ανακάλυψε πρόσφατα την ομορφιά της υγιεινής διατροφής και βγήκε στη βρετανική τηλεόραση:

H δημοσιογράφος της Daily Mail που «έφαγε» τον Μπόρις Τζόνσον -Η απίστευτη Σάρα Βάιν [εικόνες] | iefimerida.gr 5

To φιλί του Ιούδα

O Μάικλ Γκόουβ είχε δηλώσει πολλές φορές ότι δεν τον ενδιέφερε το αξίωμα του ηγέτη των Τόρις. Ο Γκόουβ είναι 48 ετών και τελικά ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με ένα «φιλί του Ιούδα» προς τον άλλοτε συμπορευτή και φίλο του Μπόρις Τζόνσον.

«Λυπάμαι, αλλά οδηγήθηκα στο συμπέρασμα ότι ο Μπόρις δεν μπορεί να εγγυηθεί την ηγεσία ή να δημιουργήσει μια ομάδα για τη δουλειά που μας περιμένει, δηλαδή να διαπραγματευτούμε την έξοδο της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ενωση», δήλωσε ο Γκόουβ πριν ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα.

Η «συμμορία των έξι»
Ο Μάικλ Γκόουβ είναι ένα από τα έξι μέλη της κυβέρνησης τα οποία αποκαλούνται «η συμμορία των έξι» και εργάστηκαν για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ. Οπως ο ίδιος ο Γκόουβ δήλωσε, η απόφαση να μετακινηθεί στο στρατόπεδο του Brexit «ήταν μια από τις πιο δύσκολες της πολιτικής του ζωής» και η ρήξη με τον Κάμερον «ήταν ένα βάσανο».

Οταν αποφάσισε να προδώσει τον Κάμερον, δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «θα είναι πιο ελεύθερο, πιο δίκαιο και πιο ισχυρό εκτός ΕΕ».

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση, παρά τον αδιαμφισβήτητο ιδεαλισμό των ιδρυτών της και τις καλές προθέσεις πολλών ηγετών της, αποδείχτηκε μια αποτυχία σε πολλά επίπεδα» έλεγε κατά την προεκλογική εκστρατεία, καταγγέλοντας την ΕΕ ως μια οργάνωση «κολλημένη στο παρελθόν».

H δημοσιογράφος της Daily Mail που «έφαγε» τον Μπόρις Τζόνσον -Η απίστευτη Σάρα Βάιν [εικόνες] | iefimerida.gr 6


Ο Γκόουβ θρέφει από την παιδική του ηλικία μια αντιπάθεια για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, γιατί τους θεωρεί υπεύθυνους που έκλεισε η επιχείρηση του πατέρα του. «Η επιχείρηση στην οποία είχε επενδύσει τόσο χρόνο και τόση προσπάθεια αναγκάστηκε να κλείσει εξαιτίας της κοινής πολιτικής για την αλιεία» έχει δηλώσει.

Ο Γκόουβ γεννήθηκε το 1967 στο Εδιμβούργο και είναι υιοθετημένο παιδί ενός αλιέα και μιας βοηθού εργαστηρίου στην ανατολική ακτή της Σκωτίας, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Στο σχολείο ο Γκόουβ απέδειξε ότι είναι τρομερά έξυπνος και ανέβηκε γρήγορα τα σκαλοπάτια. Μετά τις σπουδές του στην Οξφόρδη, αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική, αλλά απέτυχε την πρώτη φορά να προσληφθεί στο Συντηρητικό Κόμμα, καθώς τον κατηγόρησαν ότι «δεν είναι αρκετά συντηρητικός», ούτε «αρκετά εύστροφος στην πολιτική», σύμφωνα με τον Guardian.

Στρέφεται λοιπόν στη δημοσιογραφία και βρίσκει μια θέση στην Press and Journal, στο Aberdeen, και στη συνέχεια δουλεύει για το BBC και για τους The Times.

H δημοσιογράφος της Daily Mail που «έφαγε» τον Μπόρις Τζόνσον -Η απίστευτη Σάρα Βάιν [εικόνες] | iefimerida.gr 7


Το 2002 συμμετέχει στη δημιουργία του think tank Policy Exchange και προσεγγίζει τον Κάμερον, νεαρό βουλευτή εκείνη την εποχή. Εκλέγεται ο ίδιος βουλευτής το 2005 στο νότιο Λονδίνο και αρχίζει να ανεβαίνει τα σκαλιά της εξουσίας. Υπήρξε σκιώδης υπουργός στο κόμμα των Συντηρητικών και το 2005 διορίζεται υπουργός Παιδείας στην πρώτη κυβέρνηση Κάμερον. Το 2015, μετά την επανεκλογή Κάμερον, παίρνει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Από τον γάμο του με τη Σάρα Βάιν έχει δύο παιδιά.

H δημοσιογράφος της Daily Mail που «έφαγε» τον Μπόρις Τζόνσον -Η απίστευτη Σάρα Βάιν [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ