Το μεγάλο ραντεβού - Ιταλία και Γερμανία σε μια μάχη 46 ετών [βίντεο] - iefimerida.gr

Το μεγάλο ραντεβού - Ιταλία και Γερμανία σε μια μάχη 46 ετών [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόκειται για μια από τις πιο κλασικές μονομαχίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Όσες φορές έχουν αναμετρηθεί Ιταλία και Γερμανία, προσέφεραν θέαμα και χάρισαν στους φιλάθλους συγκινήσεις που κράτησαν έως το φινάλε. Το ίδιο αναμένεται να κάνουν και στο Μπορντό.

Λένε πως η παράδοση στο ποδόσφαιρο δεν παίζει ρόλο. Κι όμως, η Γερμανία δεν έχει νικήσει ποτέ την Ιταλία σε επίσημο ματς. Δεν ήταν λίγα, συνολικά οκτώ αναμετρήσεις σε επίσημα τουρνουά και η Ιταλία ποτέ χαμένη.

Οι μεγαλύτερες μάχες

Η αρχή αποτέλεσε και την πιο ξακουστή τους μάχη. Ηταν το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1970 και η Ιταλία σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι επικράτησε με σκορ 4-3. Αυτό χαρακτηρίστηκε το «Παιχνίδι του Αιώνα» και έτσι έμεινε στην ιστορία.

Αξέχαστος θα μείνει σε όλους ο πανηγυρισμός του Μάρκο Ταρντέλι το 1982 στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας. Εκείνο το 3-1, ήταν ένα ακόμη χτύπημα της «Σκουάντρα Ατζούρα» στους τότε Δυτικογερμανούς.

Το 1996, οι δύο ομάδες ήταν μαζί στον όμιλο του EURO. Συναντήθηκαν την τελευταία αγωνιστική και η Ιταλία χρειαζόταν μονάχα νίκη για την πρόκριση ενώ η Γερμανία είχε εξασφαλίσει την πρόκριση. Ο Αντρέας Κέπκε έκανε μια μυθική εμφάνιση, απέκρουσε πέναλτι του Τζιαφράνκο Τζόλα, κράτησε το 0-0 και η Ιταλί αποκλείστηκε.

Δέκα χρόνια μετά, ήρθε η ρεβάνς. Στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξήχθη στο Ντόρτμουντ, η Ιταλία οδήγησε το ματς στην παράταση. Εκεί, με τέρματα των Γκρόσο και Ντελ Πιέρο πήρε την πρόκριση για τον τελικό, όπου λίγες ημέρες αργότερα κατέκτησε και το τρόπαιο απέναντι στην Γαλλία.

Τελευταία τους επίσημη μονομαχία, ήταν αυτή στη Βαρσοβία. Πάλι σε ημιτελικό, αυτή τη φορά όμως στο EURO του 2012. Ο Μάριο Μπαλοτέλι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και με δύο δικά του γκολ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην «Σκουάντρα Ατζουρα» για να μειώσει με πέναλτι στο τελικό 2-1 ο Εζίλ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euro 2016 Γερμανία Ιταλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ