Κουμουτσάκος: Η οικονομική σφαγή των συνταξιούχων ξεκίνησε και έχει ονοματεπώνυμο Τσίπρας-Καμμένος - iefimerida.gr

Κουμουτσάκος: Η οικονομική σφαγή των συνταξιούχων ξεκίνησε και έχει ονοματεπώνυμο Τσίπρας-Καμμένος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ψέμα και πολιτική εξαπάτηση, κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, λέγοντας ότι, από χθες, 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι είδαν τις συντάξεις τους μειωμένες.

«Η οικονομική σφαγή συνταξιούχων και φορολογουμένων ξεκίνησε, έχει ονοματεπώνυμο: Τσίπρας- Καμμένος», τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των συντάξεων. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε πως από χθες 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι βιώνουν με οδυνηρό τρόπο το ψέμα και την πολιτική εξαπάτηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επισημαίνοντας πως οι συντάξεις που έως πρόσφατα η κυβέρνηση έλεγε πως δεν θα κόβονταν, «κουρεύτηκαν σύριζα».

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, οι αναπηρικές και οι επικουρικές συντάξεις μειώθηκαν κατά 40%, οι συντάξεις για όσους εργάζονται κατά 60%, τα μερίσματα των συνταξιούχων του Δημοσίου κόπηκαν κατά το 1/3 , περίπου 150.000 χαμηλοσυνταξιούχου έχασαν το ΕΚΑΣ, ενώ αυτός που έπαιρνε 842 ευρώ έχασε 172 ευρώ το μήνα, δηλαδή 2.070 ευρώ το χρόνο. Όπως είπε, υπήρξαν επίσης σημαντικές μειώσεις συντάξεων από την αυξημένη παρακράτηση φόρου και αυτό γιατί μειώθηκε το αφορολόγητο που κατά την κυβέρνηση δεν θα μειωνόταν.

«Κάθε μέρα που περνά οι πολίτες διαπιστώνουν ότι ο λογαριασμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γίνεται ολοένα πιο βαρύς. Και δυστυχώς έπεται σκληρή συνέχεια. Σύντομα έρχονται τα εκκαθαριστικά με αυξημένη φορολογική επιβάρυνση. Και ακολουθεί ο ΕΝΦΙΑ που η κυβέρνηση θα καταργούσε αλλά την έχει αυξήσει περίπου κατά 800 εκατομμύρια ευρώ για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ