Οι ταινίες της εβδομάδας: Τζορτζ Κλούνεϊ και Τζούλια Ρόμπερτς μαζί σε ένα δράμα... αγωνίας [κριτική & τρέιλερ] - iefimerida.gr

Οι ταινίες της εβδομάδας: Τζορτζ Κλούνεϊ και Τζούλια Ρόμπερτς μαζί σε ένα δράμα... αγωνίας [κριτική & τρέιλερ]

Το Παιχνίδι του Χρήματος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας παραμυθένιος Σπίλμπεργκ, ένας τρομοκρατημένος Κλούνεϊ, μια κομεντί με θέμα το φαγητό και η ψηφιακή επανέκδοση του Νονού είναι στο κινηματογραφικό τραπέζι αυτή την εβδομάδα.

Καθόλου άσχημο μενού αν λάβει κανείς υπόψιν του πως τα πάντα αρχίζουν να λιώνουν στη χώρα με το που μπαίνει ο Ιούλιος!

Αφορμή για σινεμά λοιπόν.

Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας, 3D Παιδική ΗΠΑ / 2015

Οι ταινίες της εβδομάδας: Τζορτζ Κλούνεϊ και Τζούλια Ρόμπερτς μαζί σε ένα δράμα... αγωνίας [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 0

The Big Friendly Giant
Σκηνοθεσία: Στήβεν Σπήλμπεργκ
Παίζουν: Μαρκ Ράιλανς, Ρούμπι Μπάρνχιλ.

Τι Συμβαίνει:
Γραφικότητες από τον μάγο των παραμυθιών. Ο Σπίλμπεργκ αφηγείται το γλυκό παραμύθι του Φιλικού Γίγαντα με τεράστια προσήλωση σε όλα τα κλισέ του genre αλλά και των ευκολιών του. Υπέροχα αγροτικά τοπία, λαβυρινθώδεις σπηλιές, «ανθρώπινοι απλοί», ήρωες με κρυφές δυνάμεις, η Βασίλισσα και οι στρατιώτες της, ο περίεργος μπάτλερ, οι βρωμεροί κουτσοδόντες κακοί που μυρίζονται ανθρώπινο κρέας, όλα τελσπάντων τα κλισέ σε λαμπερή παρέλαση. Ο διάσημος σκηνοθέτης μας ξανασερβίρει τη νοσταλγία για το παλιό, τον φόβο της μοναξιάς, την αναζήτηση της αληθινής φιλίας και τον θαυμασμό προς το άγνωστο. Έχουμε πάλι το στάνταρ πλάνο του πρωταγωνιστή (αγόρι ή κορίτσι) με τα τεράστια μάτια, που κοιτάζει με θαυμασμό πότε ένα δεινόσαυρο, πότε ένα αξύριστο γίγαντα, είτε ένα εξωγήινο, είτε ένα θαύμα της φύσης. Κάποτε τα βαριέσαι ολ’ αυτά. Ο Στήβεν όμως δε τα βαριέται ποτέ. Μόνο που τα παραμύθια πια βρίσκονται περίπου ένα αιώνα πιο μπροστά!
Τέλος πάντων μια ταινία «παραμυθένια», που σχεδιάστηκε για να εντυπωσιάσει βαθιά, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Και τα καταφέρνει! Χάρις βέβαια την σεναριογράφο του Μελίσσα Μάθεσον (1950-2015) και τα εξωπραγματικά ψηφιακά εφφέ που κάνουν το απίστευτο, Σπηλμπεργκικά πιστευτό.
Το «The BFG» είναι η συναρπαστική ιστορία της Σόφι, (Ρούμπι Μπάρνχιλ) ενός μικρού κοριτσιού από το Λονδίνο και του μυστηριώδους Φιλικού Γίγαντα (Μαρκ Ράιλανς ) που την “απαγάγει” από το ορφανοτροφείο της και την φέρνει στη χώρα των Γιγάντων. Εκεί το κορίτσι θα μάθει τα θαύματα και τους κινδύνους της Χώρας των Γιγάντων καθώς τη χώρα αυτήν, την τρομοκρατούν 9 μεγαλύτεροι γίγαντες που αρχαιολογικό μουσείο μυκόνου vanityθα προσπαθήσουν να την ανακαλύψουν για να την φάνε. Οι δύο φίλοι, μόνοι τους στον κόσμο θα γνωρίσουν ο ένας τον άλλον, θα καταστρώσουν ένα φιλόδοξο σχέδιο και θα αναχωρήσουν πίσω για το Λονδίνο ώστε να πάρουν βοήθεια και σταματήσουν για τα καλά τους ανθρωποφάγους Γίγαντες.
Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Ρόαλντ Νταλ, «The BFG (Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας)», που δημοσιεύθηκε το 1982 . Τα βιβλία του Νταλ, όπως το «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας», «Ο Τζέιμς και το Γιγάντιο Ροδάκινο», «Ματίλντα» και «Ο Απίθανος Κύριος Φοξ», έχουμε μεταφραστεί σε 58 γλώσσες και έχουν πουλήσει πάνω από 200 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
Το Παιχνίδι του Χρήματος, Δράμα, ΗΠΑ / 2016

Οι ταινίες της εβδομάδας: Τζορτζ Κλούνεϊ και Τζούλια Ρόμπερτς μαζί σε ένα δράμα... αγωνίας [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 1

Money Monster
Σκηνοθεσία: Τζούντι Φόστερ
Παίζουν; Τζώρτζ Κλούνεϊ, Τζούλια Ρόμπερτς, Τζακ Ο΄Κονελ, Ντομινίκ Ουέστ, Τζιανκάρλο Εσποζίτο.

Τι Συμβαίνει:
Τρομοκρατία σε απευθείας μετάδοση!
Η Τζόντι Φόστερ προσπαθεί να στήσει μια ρεαλιστική τηλεοπτική εποποιία τρομοκρατίας και κούτσα-κούτσα τα καταφέρνει. Έχοντας στη διάθεσή της όχι μόνο τις τέσσερις κάμερες του τηλεοπτικού στούντιο αλλά και τις κάμερες του συνεργείου της κατορθώνει να δώσει τον ηλεκτρισμό που χρειάζεται ώστε να στήσει πειστικές σκηνές τηλεοπτικής αιχμαλωσίας κρατώντας το σασπένς σε υψηλά επίπεδα. Όλη η ταινία εξελίσσεται σε real time.
Ο Λη Γκέιτς (Τζώρτζ Κλούνεϊ), είναι ένας οικονομικός αναλυτής celebrity, που η άκρως δημοφιλής εκπομπή του τον έχει καταξιώσει ως έναν από τους γκουρού της Wall Street. Μετά τη λυσσαλέα προώθηση μιας μετοχής φούσκας, ένας οργισμένος επενδυτής (Τζακ Ο΄Κονελ) εισβάλλει στο στούντιο και σε απευθείας live μετάδοση κρατάει ομήρους τον διάσημο αναλυτή και την Πάττυ Φεν (Τζούλια Ρόμπερτς), παραγωγό της εκπομπής του. Ο νεαρός “επενδυτής” που έχει παίξει όλα του τα χρήματα στη μετοχή του Γκέιτς απειλεί να πυροδοτήσει μια βόμβα με την οποία είναι ζωσμένος ο Κλούνεϊ. Καθώς ξεδιπλώνονται οι πτυχές μια τεράστιας οικονομικής απάτης, οι Γκέιτς και Φεν προσπαθούν παράλληλα να βρουν τρόπο να παραμείνουν ζωντανοί.
H Φόστερ δεν διστάζει να καταγγείλει τις πρακτικές χειραγώγησης μετοχών σε ένα χρηματιστήριο ‘καζίνο’ όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αλλά πάει και πιο πέρα. Δείχνει τα βρώμικα σωθικά ενός συστήματος ενημέρωσης που αποτελείται από συνενοημένους δήθεν γκουρού της δημοσιογραφίας. Όλα είναι preset σε αυτή την ενημέρωση και όλα οδηγούν προς τη μεγάλη τηλεθέαση που μπορεί να φέρει χρήμα. Μεγάλα θύματα όσοι νομίζουν πως μπορούν να πληροφορηθούν σωστά από την τηλεόραση. Η Φόστερ τα λέει όλα φόρα παρτίδα ωμά και απλοϊκά και αυτός είναι ο μόνος λόγος που μπορούμε ίσως να την παραδεχτούμε γι’ αυτήν την ταινία που τον άλλο μήνα θα έχει ξεχαστεί. Απ’ όλη αυτή την ιστορία οι μόνοι κερδισμένοι φαίνονται να είναι ο Κλούνεϊ και η Ρόμπερτς που πληρώθηκαν αδρά για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους...

Ο Νονός Δράμα, ΗΠΑ / 1972

Οι ταινίες της εβδομάδας: Τζορτζ Κλούνεϊ και Τζούλια Ρόμπερτς μαζί σε ένα δράμα... αγωνίας [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 2


The Godfather
Σκηνοθεσία: Φράνσις Φορντ Κόπολα
Παίζουν: Μάρλον Μπράντο, Αλ Πατσίνο, Ντάιαν Κίτον, Τζέιμς Κάαν, Τζον Καζάλ, Ρόμπερτ Ντυβάλ, Τζιάννι Ρούσσο, Τάλια Σάιρ.

Τι Συμβαίνει:
Ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου. Έχουμε μια σειρά από ευτυχείς συγκυρίες που συμβαίνουν σπάνια σε οποιοδήποτε project, που όμως εδώ συνέβησαν σαν να έπρεπε να συμβούν! Το story είναι καλό, το cast είναι τέλειο, οι συνεργάτες ένας κι ένας και η σκηνοθεσία εμπνευσμένη!
Η αλήθεια είναι, πως ποτέ δεν ξεπεράστηκε η γοητεία και η χάρη αυτού του φιλμ ακόμα κι όταν το Σινεμά προχώρησε σε άλλα επίπεδα. Έχει κάτι από την αξεπέραστη μαγεία του ασπρόμαυρου κλασικού κινηματογράφου της εποχής του 30 ή των ταινιών ενός Τζων Φορντ που σχεδόν έναν αιώνα μετά συνεχίζουν να προκαλούν τον θαυμασμό σε όλους τους θεατές.
Η αφηγηματική της δομή είναι κλασική και πάρα πολλές φορές δοκιμασμένη στην παγκόσμια βιβλιογραφία. Πρόκειται για την ιστορία της μεγάλης οικογένειας Κορλεόνε που σε ένα δεύτερο επίπεδο εικονογραφεί την ιστορία του οργανωμένου εγκλήματος στην Αμερική. Ο ντον Βίτο Κορλεόνε είναι ο Νονός, ένας αδίστακτος και ισχυρός άνδρας που διαφεντεύει το έγκλημα στην Νέα Υόρκη. Πρόκειται για μια οικογένεια εγκληματιών. Μια από τις πολλές πάνω στις οποίες στηρίχθηκε το “αμερικανικό όνειρο” ή αν θέλετε το αμερικανικό οικονομικό θαύμα του 20ου αιώνα.
Η σκηνοθεσία καταφέρνει να ισορροπήσει επικίνδυνα ανάμεσα στον γκαγκστερισμό και στις ενδοοικογενειακές περιπέτειες αφού ο Κόπολα δεν επενδύει και πάρα πολλά πάνω στη γκαγκστερική βία και γι’ αυτό όποτε την δείχνει αυτή φαντάζει επική και αρχετυπικά αξεπέραστη!
Ο Μπράντο που ο μύθος λέει πως εντελώς τυχαία επινόησε αυτό το αργόσυρτο και σχεδόν γκροτέσκο παίξιμο, έμελλε να γίνει αρχετυπική φιγούρα του πατριάρχη εγκληματία και ορόσημο για τους ανάλογους ρόλους. Το ίδιο και για τον σχεδόν άγνωστο τότε Αλ Πατσίνο για τον οποίο ο Κόπολα έδωσε ομηρικές μάχες με τους παραγωγούς ώστε να τον δεχθούν στο καστ. Οι συγκυρίες συνεχίστηκαν με τον Ταβουλάρη στο set design, τον Ουίλις στη φωτογραφία και τον Νίνο Ρότα στη μουσική. Το σύμπαν είχε συνωμοτήσει και η βροχή των Όσκαρ δεν ήταν παρά η φυσική και αναπότρεπτη συνέχεια.
Πρόκειται για το πρώτο μέρος της τριλογίας που πρωτοπαίχτηκε το 1972. Η ταινία βγαίνει σε επανέκδοση με υψηλή ψηφιακή ευκρίνεια 4Κ.

Δύο Σεφ για μια Γυναίκα, Κωμωδία, Γαλλία / 2016

Οι ταινίες της εβδομάδας: Τζορτζ Κλούνεϊ και Τζούλια Ρόμπερτς μαζί σε ένα δράμα... αγωνίας [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 3


French Cuisine
Σκηνοθεσία: Φλοράν Εμίλιο Σιρί
Παίζουν: Φρανκ Ντιμπός, Ζεράρ Λανβέν, Πασκάλ Αμπιγιό, Όντρεϊ Ντάνα

Τι Συμβαίνει:
O Φρανσουά ζει ευτυχισμένος με τη γυναίκα του Σαρλότ στην γαλλική επαρχία. Είναι σεφ και βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του πρώτου του αστεριού Michelin. Καθημερινά εργάζεται με πάθος στο εστιατόριο που ανήκει στην Σαρλότ, κληρονομία από τον προηγούμενο σύζυγό της που χάθηκε στο τσουνάμι της Ταϊλάνδης το 2004. Μέχρι που μια μέρα ο χαμένος σύζυγος επιστρέφει!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ