Πήγε στην Τουρκία για να πείσει τον γιο του να εγκαταλείψει το ISIS και σκοτώθηκε στο Ατατούρκ - iefimerida.gr

Πήγε στην Τουρκία για να πείσει τον γιο του να εγκαταλείψει το ISIS και σκοτώθηκε στο Ατατούρκ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας Τυνήσιος στρατιωτικός που βρισκόταν στην Τουρκία για να πείσει τον γιο του να φύγει από το Ισλαμικό Κράτος είναι ανάμεσα στα θύματα της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Την ιστορία του ταξίαρχου Fathi Bayoudh μεταφέρει ο Guardian, επικαλούμενος πηγές της ασφάλειας και τοπικά Μέσα της Τυνησίας. «Ο Bayoudh ταξίδεψε στην Τουρκία σε μία προσπάθεια να συναντήσει τον γιο του που εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία πριν λίγους μήνες μαζί με την κοπέλα του», δήλωσε μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Τυνησίας, εξηγώντας ότι ο νεαρός είχε συλληφθεί από Τούρκους στρατιώτες στα σύνορα με τη Συρία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο νεαρός και η κοπέλα του σπούδαζαν Ιατρική και ο πατέρας του είχε κάνει αρκετές προσπάθειες να τον πείσει να εγκαταλείψει το Ισλαμικό Κράτος.

Η Τυνησία έχει γίνει ένα πρότυπο δημοκρατικής μεταρρύθμισης στον αραβικό κόσμο από την εξέγερση του 2011 κατά του απολυταρχικού ηγέτη Ζίν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι. Ταυτόχρονα όμως είναι και μία από τις μεγαλύτερες πηγές ξένων μαχητών για την τζιχαντιστική οργάνωση, με κυβερνητικούς αξιωματούχους να υπολογίζουν ότι οι Τυνήσιοι που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για να ενταχθούν στο ISIS και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις είναι περισσότεροι από 3.500.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ