Πείραμα: Πόσο αλλάζει η συμπεριφορά μας ανάλογα με την εμφάνιση ενός παιδιού [βίντεο] - iefimerida.gr

Πείραμα: Πόσο αλλάζει η συμπεριφορά μας ανάλογα με την εμφάνιση ενός παιδιού [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών η UNICEF δημιούργησε ένα συγκλονιστικό βίντεο για την στάση που κρατούν οι πολίτες σε ένα μικρό παιδί από την εμφάνισή του και μόνο.

Η ηθοποιός είναι ηλικίας 6 ετών και ονομάζεται Ανάνο, η οποία μεταμορφώνεται σε δύο ρόλους για τις ανάγκες του ίδιου σεναρίου.

Στην αρχή θα την συναντήσουμε σε μια πλατεία με περιποιημένα μαλλιά και ντύσιμο που φαίνεται σαν να το έχει επιμεληθεί η μητέρα από το σπίτι, να προχωράει μόνη της. Οι περισσότεροι των πολιτών που βρέθηκαν στο σημείο ενδιαφέρθηκαν φυσικά για αυτήν, την ρώτησαν αν είναι μόνη αν έχει χαθεί και αν φυσικά είναι όλα εντάξει για εκείνη.

Λίγο αργότερα στο ίδιο σημείο θα εμφανιστεί με εντελώς διαφορετική εμφάνιση, ατημέλητα μαλλιά, βρώμικες φόρμες και ταλαιπωρημένο πρόσωπο, όπου όπως θα δείτε στο βίντεο η ανταπόκριση του κόσμου για αυτό το παιδί είναι απογοητευτική.

Στη συνέχεια η Ανάνο κάνει την εμφάνισή της σε εστιατόριο ντυμένη κομψά σαν να έχει παέι με την οικογένειά της για φαγητό, με τον κόσμο να φτάνει ακόμα και στο σημείο να τη φυλάει ενώ άλλος πελάτης είναι έτοιμος ακόμη και να παραχωρήσει τη θέση του στο τραπέζι στη μικρή προκειμένου να έχουν ένα γεύμα μαζί.

Ωντας «κορίτσι του δρόμου» απλά δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για την μικρή Ανάνο, ωστόσο φορώντας την ίδια ενδυμασία και εισβάλλοντας στο εστιατόριο υπήρξαν ακόμη και πελάτες που ζήτησαν την απομάκρυνση της μικρής από το χώρο. Οι πελάτες απομάκρυναν τις τσάντες τους από τα τραπέζια και απωθούσαν την 6χρονη κάθε φορά που ζύγωνε κοντά τους.

Οι δύο διαφορετικοί κόσμοι έκαναν την μικρή πρωταγωνίστρια να μην αντέξει συναισθηματικά την στάση των συνανθρώπων της από την εικόνα που αυτή εμφάνισε και να μην μπορέσει να συνεχίσει τα γυρίσματα του βίντεο, στο οποίο θα δείτε να γράφει ότι η Ανάνο είναι «αναστατωμένη» και δεν μπορεί να συνεχίσει...

Η UNICEF με αφορμή αυτό το πείραμα, σημείωσε: «Φανταστείτε πώς είναι για εκατομμύρια παιδιά που διώχνονται καθημερινά. Η αλλαγή ξεκινά όταν εσείς αποφασίσετε να ενδιαφερθείτε».

Πηγή βίντεο: UNICEF

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πείραμα παιδί ρούχα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ