Σκηνικό εμπλοκής με την COSCO -Ο Δρίτσας βάζει μπουρλότο λίγο πριν το ταξίδι του Τσίπρα στην Κίνα - iefimerida.gr

Σκηνικό εμπλοκής με την COSCO -Ο Δρίτσας βάζει μπουρλότο λίγο πριν το ταξίδι του Τσίπρα στην Κίνα

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα να περάσει αλλαγές εκτός συμφωνίας για την παραχώρηση του ΟΛΠ στην COSCO προκάλεσε σκηνικό εμπλοκής.

Η αντίδραση από την πλευρά της COSCO ήταν άμεση, καθώς με επιστολή της μιλούσε για αλλαγές εκτός συμφωνίας και απείλησε εμμέσως πλην σαφώς με ακύρωση της συμφωνίας για την παραχώρηση του ΟΛΠ. Μέσα σε αυτό το κλίμα της εμπλοκής λίγες ημέρες πριν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβεί στην Κίνα, η κυβέρνηση υποχρεώνεται σε εσπευσμένη κατάθεση τροποποιήσεων και νομοτεχνικών βελτιώσεων προκειμένου να επαναφέρει στην αρχική της μορφή τη συμφωνία παραχώρησης του ΟΛΠ στην COSCO και να αποφύγει δυσάρεστες ανατροπές.

Ενδεικτικό είναι πως ο εκνευρισμός των Κινέζων για τις πρωτοβουλίες του κ. Δρίτσα, όπως καταγράφεται στην επιστολή της εταιρείας. Οπως αναφέρει η εταιρεία οι τροποποιήσεις που έγιναν «αποτελούν μια προφανή απόπειρα του αρμοδίου Υπουργείου Ναυτιλίας να υποκαταστήσει πλήρως την διοίκηση της ΟΛΠ, να καταστήσει ανενεργές σχεδόν το σύνολο των διατάξεων της Σύμβασης Παραχώρησης και να τροποποιήσει δια νόμου την συναφθείσα συμφωνία για την αγοραπωλησία του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΟΛΠ ΑΕ».

Αναδίπλωση Δρίτσα: Θα ληφθεί υπόψη η επιστολή της COSCO
Αμέσως υπήρξε αναδίπλωση του υπουργού που είπε ότι θα ληφθεί υπόψη η επιστολή της COSCO και ακολούθησαν πληροφορίες από το Μαξίμου πως όλα οφείλονται σε μια παρεξήγηση μαζί με διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξουν οι κατάλληλες διευκρινήσεις, εξηγήσεις ή ακόμη και αλλαγές ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και αντιρρήσεις.

Μπουρλότο λίγο πριν την επίσκεψη Τσίπρα στην Κίνα
Μέσα σε αυτό το κλίμα το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα είναι σχεδόν έτοιμο με την ελληνική πλευρά να θέλει την επισφράγιση της οικονομικής συνεργασίας των δυο χωρών σε μια σειρά από τομείς, όπως στις μεταφορές. Υπενθυμίζεται πως τα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης, καθώς και οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι επενδύσεις που ενδιαφέρουν σε μεγάλο βαθμό τους Κινέζους, οι οποίοι, βλέπουν την Ελλάδα ως την «πύλη εισόδου» για την Ευρώπη.

Μαζί με τον πρωθυπουργό στην Κίνα να μεταβούν υπουργοί, θεσμικοί φορείς και επιχειρηματίες από τους τομείς του τουρισμού, του real estate, των τεχνολογιών, της αγροτοδιατροφής (με εξειδίκευση σε κρασί και φρούτα), των ναυτιλιακών και της υγείας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ