Αυξάνονται οι νέοι της Βρετανίας που αναζητούν εργασία στην ΕΕ μετά το Brexit - iefimerida.gr

Αυξάνονται οι νέοι της Βρετανίας που αναζητούν εργασία στην ΕΕ μετά το Brexit

Φωτογραφία: Matt Dunham/AP/Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αριθμός των νέων που θέλουν να εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο για να εργαστούν στο εξωτερικό διπλασιάστηκε σε μόλις 48 ώρες, μετά και την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την ΕΕ.


Σύμφωνα μάλιστα με την ιστοσελίδα αναζήτησης εργασίας «Indeed», οι διαδικτυακές έρευνες για θέσεις απασχόλησης στο Δουβλίνο και στο Βερολίνο έχουν εκτοξευθεί, όπως δήλωσε στον «Independent» ο Mariano Mamertino, εκπρόσωπος της «Indeed».

«Οι περισσότεροι που αναζητούν εργασία κοιτούν πρώτα προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ενώ αφού έγινε γνωστό ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ένωση, η Ιρλανδία προσελκύει τις περισσότερες αναζητήσεις. Αυτό θα μπορούσε να είναι το πρώτο δείγμα άρνησης “ψήφου εμπιστοσύνης” προς την μετά-Brexit Βρετανία από την ίδια της την νεολαία», είπε χαρακτηριστικά ο Mamertino.

«Αν το Brexit οδηγήσει στη διακοπή της ροής ταλαντούχων νέων εργαζόμενων στο Ηνωμένο Βασίλειο, η απώλεια της Βρετανίας θα είναι το κέρδος της Ιρλανδίας. Οι ειδικευμένοι εργαζόμενοι δελεάζονται από τη δυναμική της και την αγγλόφωνη αγορά εργασίας της», πρόσθεσε.

Η είδηση έρχεται την ωρα που ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών, Charlie Flanagan, προειδοποίησε τη Δευτέρα, ότι ένας «κατακλυσμός» αιτήσεων για Ιρλανδικά διαβατήρια από Βρετανούς πολίτες κινδυνεύει να φράξει το σύστημα, προκαλώντας περαιτέρω καθυστερήσεις.

Οι Βρετανοί νέοι ωστόσο εξετάζουν το ενδεχόμενο μελλοντικής τους καριέρας και εκτός ΕΕ. Η πρεσβεία του Καναδά ανακοίνωσε ότι οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα της που αφορά την μετανάστευση προς την χώρα από Βρετανούς πολίτες αυξήθηκε κατά 325% από την Παρασκευή, την ημέρα δηλαδή που έγινε γνωστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος Βρετανία ΕΕ Brexit νεολαία εργασία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ