O Ραχόι θα μπλοκάρει κάθε διαπραγμάτευση μεταξύ Σκωτίας-ΕΕ - iefimerida.gr

O Ραχόι θα μπλοκάρει κάθε διαπραγμάτευση μεταξύ Σκωτίας-ΕΕ

Φωτογραφία: Sooc/Aλέξανδρος Μιχαηλίδης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Σκωτία δεν μπορεί να παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης αν αποχωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, μετά την άτυπη σύνοδο των ηγετών των 27 χωρών-μελών της ΕΕ.

Η Μαδρίτη αντιτίθεται στην έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Σκωτία για την πιθανή ένταξή της στην ΕΕ, τόνισε. «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Η Σκωτία δεν έχει την αρμοδιότητα να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ισπανία αντιτίθεται σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με οποιονδήποτε άλλον πέραν της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε ο Ραχόι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Τάσσομαι κατηγορηματικά κατά (μιας τέτοιας διαπραγμάτευσης), οι συνθήκες είναι κατά και πιστεύω ότι όλοι είναι κατά. Αν το Ηνωμένο Βασίλειο φύγει... τότε και η Σκωτία φεύγει», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σκωτία Μαριάνο Ραχόι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ