Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης όσοι νοικιάζουν ακίνητα στο Μαρινόπουλο -Θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ χωρίς να έχουν εισπράξει - iefimerida.gr

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης όσοι νοικιάζουν ακίνητα στο Μαρινόπουλο -Θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ χωρίς να έχουν εισπράξει

Φωτογραφία: EUROKINISSI-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Κάθε ώρα που περνάει αποκαλύπτεται και μια νέα πτυχή του «κανονιού» της Μαρινόπουλος.

Αυτή τη φορά, δραματική έκκληση απευθύνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εκμισθώνουν στην εταιρία τους περίπου 500 χώρους που στεγάζει τα υποκαταστήματα της και ήδη είναι «μέσα» στα ενοίκια του τελευταίου χρόνου.

Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, οι άνθρωποι αυτοί, με τα μέτρα προστασίας που ζητούνται, κινδυνεύουν άμεσα να παγιδευτούν και σε μια κατάσταση πολυετούς αναγκαστικής χρήσης των περιουσιών τους από την εταιρία, χωρίς να καταβάλλονται σ΄αυτούς τα οφειλόμενα μισθώματα, ούτε να δικαιούνται σε απόδοση των ακινήτων τους! Επιπλέον, δημιουργείται και ένα πραγματικό πρόβλημα εκπλήρωσης των φορολογικών τους υποχρεώσεων, καθώς θα βρεθούν σε πλήρη αδυναμία να πληρώσουν τον σημαντικά αυξημένο ΕΝΦΙΑ του 2016, και μάλιστα για καταστήματα «σούπερ-μάρκετ» με μεγάλα εμβαδά και υπέρογκες αντικειμενικές αξίες, με αποτέλεσμα να βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις των ακινήτων τους, και με ποινικές διώξεις ακόμη και σε βαθμό κακουργήματος, δεδομένου ότι η αδυναμία πληρωμής του ΕΝΦΙΑ οδηγεί ακόμη και σε δήμευση περιουσιών βάσει της νομοθεσία περί «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος»…

Εν όψει των ανωτέρω, η ΠΟΜΙΔΑ ζητά αφενός από την εταιρία «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ», αλλά και κάθε αρχή, φορέα ή όργανο που τυχόν θα αναλάβει τις τύχες της εταιρίας, να ενδιαφερθεί για την ξεχωριστή αυτή κατηγορία των οφειλών αφετέρου από το Υπουργείο Οικονομικών να λάβει υπόψη του την πραγματική αδυναμία πληρωμής ΕΝΦΙΑ από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που είναι μισθωμένα τόσο προς αυτή την εταιρία, όσο και προς κάθε άλλο μισθωτή για τον οποίο έχουν εκδοθεί δικαστικά μέτρα προστασίας που αποκλείουν από τους ιδιοκτήτες την ελεύθερη διάθεση της περιουσίας τους, και να νομοθετήσει άμεσα μέτρα προστασίας και ελάφρυνσής τους από το φόρο αυτό!

Υπενθυμίζεται ότι η απαλλαγή από τα ανείσπρακτα ενοίκια προϋποθέτει ότι ο ιδιοκτήτης έχει στραφεί δικαστικά κατά του ενοικιαστή, ΠΡΙΝ από την καταληκτική προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων δηλαδή πριν από τις 15 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαρινόπουλος ΑΕ αγορά εκμισθωτές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ