Μίνι μάρκετ μέσα στο hot spot της ΒΙΑΛ στη Χίο - iefimerida.gr

Μίνι μάρκετ μέσα στο hot spot της ΒΙΑΛ στη Χίο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δημιουργία μίνι μάρκετ μέσα στον χώρο του hot spot της ΒΙΑΛ, για την εξυπηρέτηση των αναγκών των προσφύγων που διαμένουν εκεί, συζητείται εκτάκτως στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου.

Η δημιουργία του μίνι μάρκετ καθίσταται πλέον εφικτή μετά την ψήφιση σχετική τροπολογίας, που προωθήθηκε από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος και την επί μακρόν επιμονή επί του θέματος από τον δήμο Χίου.

Για την δημιουργία του στο hot spot απαιτείται, πέραν της έγκρισης του δημοτικού συμβουλίου, ανάλογη έγκριση από την διοίκηση του hot spot, η οποία και πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Μετά τις σχετικές εγκρίσεις ο δήμος Χίου θα αναθέσει την λειτουργία του μίνι μάρκετ σε ιδιώτη, μετά από διαγωνισμό και έναντι σχετικού ανταλλάγματος.

Η λειτουργία του μίνι μάρκετ, πέραν του γεγονότος ότι θα εξυπηρετήσει σε σημαντικό βαθμό τις ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών, θα περιορίσει και τις εξόδους τους μέχρι το Χαλκειός και την πόλη της Χίου για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης.

Πηγή: astraparis

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μίνι μάρκετ Χίος ΒΙΑΛ hot spot πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ