Κίνδυνος για την Ελλάδα το «κούρεμα» που ζητούν Ιρλανδία και Πορτογαλία - iefimerida.gr

Κίνδυνος για την Ελλάδα το «κούρεμα» που ζητούν Ιρλανδία και Πορτογαλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρό κίνδυνο για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους εγκυμονεί η πρόθεση Ιρλανδίας και Πορτογαλίας να ζητήσουν ανάλογη απομείωση του δικού τους χρέους, διότι σε περίπτωση περίπτωση που οι δύο χώρες κυνηγήσουν το δικό τους «κούρεμα», αυτομάτως τότε οι τράπεζες θα υποστούν μεγάλες ζημίες και θα σκληρύνουν τη στάση τους προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της γερμανικής Deutsche Welle και της βρετανικής Guardian, οι δύο χώρες είναι έτοιμες να θέσουν το συγκεκριμένο ζήτημα επί τάπητος, ενώ τονίζεται ότι έχουν ήδη έτοιμο σχέδιο συντονισμένης δράσης για να ασκήσουν πιέσεις ως προς την άμεση εφαρμογή του.

Η είδηση φέρεται να «διέρρευσε» από τον Ιρλανδό υπουργό Οικονομικών, Μάικλ Νούμαν, ο οποίος σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, επικαλέσθηκε το παράδειγμα της Ελλάδας ως λύση στο χρέος της Ιρλανδίας που, όπως τόνισε, δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές τουλάχιστον έως το 2020.

Όσον αφορά την Πορτογαλία, τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα φέρουν τον Πορτογάλο πρόεδρο, Καβάκο Σίλβα, να έχει τονίσει στη Γερμανίδα καγκελάριο και στον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, πως μόνο ένα «κούρεμα» του χρέους είναι ο μοναδικός τρόπος για να σωθεί η χώρα του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ